Harta site-ului
Ajutor
Relansarea procesului educațional analizat de Comisia raională pentru situații excepționale
Relansarea procesului educațional analizat de Comisia raională pentru situații excepționale

Astăzi, 25 august curent, Comisia raională pentru situații excepționale s-a întrunit în ședință extraordinară de lucru. Pe ordinea de zi a fost pusă în discuție o singură întrebare cu privire la relansarea procesului educațional în cadrul tuturor instituțiilor de învățământ din raionul Dubăsari.
La ședință pe lângă membrii Comisiei raionale pentru situații excepționale au participat managerii instituțiilor de învățământ din raionul Dubăsari, primarii localităților și conducători ai serviciilor desconcentrate din teritoriu.
Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore FILIPOV, care este și președintele Comisiei raionale pentru situații excepționale a deschis ședința printr-un cuvânt de salut, cât și invitând audiența la un dialog constructiv. Totodată, dl președinte cu referire la întrebarea expusă pentru analiză, a menționat că ,,este necesar să începem noul an școlar în toate intituțiile, cu respectarea normelor înaintate în legătură cu situația epidemiologică din țara noastră”.
Dna Larisa BRĂDUCEAN, șef Direcție învățământ general(DÎG) a menționat că toate instituțiile au fost inspectate în legătură cu pregătirea acestora pentru reluarea activității începând cu 1 septembrie curent.
Totodată, șefa DÎG a menționat  că în raion, în urma analizei efectuate de fiecare instituție a modelelor propuse de către MECC pentru începutul anului de studiu 2020-2021, procesul instructiv-educativ va fi organizat în felul următor: Modelul 1 ce presupune „Prezența fizică 100% la școală” va fi implementat în instituțiile  L.T. „Ștefan cel Mare” Molovata; Gimnaziul Oxentea; Gimnaziul Ustia; Gimnaziul Pîrîta; L.T.Doroțcaia; L.T. „Vlad Ioviță” s. Cocieri; Gimnaziul „Anatol Codru” s.Molovata Nouă; Modelul 2Învăţarea în 2 schimburi” L.T. „Ion Creangă” s. Coșnița; Modelul 3 ,,Învățarea combinată” L.T. „Ștefan cel Mare și Sfânt” or. Grigoriopol; Modelul 4 „Învățarea de tip hibrid” L.T. „M. Eminescu” or. Dubăsari și Modelul 7„Învățarea mixtă” în L.T. Holercani.
Instituțiile preșcolare ăși vor relua activitatea de la 01 septembrie IET Pîrîta; IET Doroțcaia; IET Cocieri; IET Molovata; IET Molovata Nouă; IET Marcăuți; IET Ustia, iar  după perioada de carantină IET Holercani.
3 grădinițe din raion din satele Coșnița (2) și Oxentea vor organiza instruirea la distanță din motiv că în instituții se pretrec lucrări de reparație capitală.
De asemenea, s-a accentuat că anul acesta 1 septembrie va fi organizat fără careuri festive, iar instituțiile vor fi asigurate cu dezinfectanți, săpun, etc, prevăzute pentru prevenirea infectării cu COVID-19.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Relansarea procesului educațional analizat de Comisia raională pentru situații excepționale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta