Harta site-ului
Ajutor
Recviem eroilor neamului moldav
Recviem eroilor neamului moldav

Noi, cetăţenii Republicii Moldova, avem o strategie comună, de a ne menţine verticalitatea naţională, demnitatea de a vorbi limba română, de a ne păstra tradiţiile moştenite de veacuri de la străbuni şi, desigur, de a ne cunoaşte rădăcinile istorice şi eroii datorită cărora azi trăim în pace. La 02 martie 1992 a fost declanşat un război fratricid care a luat cu sine mulţi concetăţeni ce au avut a demonstra dorinţa de integritate naţională.
La 02 martie a.c. raionul Dubăsari, dar şi întreaga Republică au marcat Ziua comemorarii victimelor cazute în Conflictul Armat de pe Nistru din 1992. Colaboratorii Direcţiei Învăţământ General, s-au deplasat în satele din raion pentru a participa în cadrul mitingurilor comemorative cansacrate tragicului eveniment.
Am participat la mitingul comemorativ împreună cu satenii din Corjova, împreună cu dna Kracşeninikov Svetlana, director, cadrele didactice şi un grup de elevi din gimnaziul Corjova, colaboratorii primăriei Corjova împreună cu primarul localităţii, dl Oprea Sergiu, membrii Asociației veteranilor din teritoriu. De asemenea, în acest context, la biserica din localitate a fost organizată o liturghie de pomenire a jerfelor căzute pe câmpul de luptă în satul Corjova după care mitingul şi-a continuat desfăşurarea cu mesaje de comemorare, recital de poezii la tema războiului fratricid prezentat de elevii din gimnaziul Corjova şi depuneri de flori la Monumentul eroilor din '92.
La miting a mai fost prezent şi dl Rusu Valeriu, primar de Oxentea, care de asemenea prin mesajul comemorativ şi-a exprimat sentimentele de durere şi regret pentru toţi cei căzuţi în plină tinereţe pentru integritatea Ţării.
DURUTE VREMI... 
Trecute vremi de lacrimi şi durere,
De viaţă plânsă până-n clipa de acum 
Dragostea de Ţară şi de Neam ne e averea
Şi pentru asta nu ne-oprim din drum.

Trecute vremi, dar vremi nicicând uitate
În veci de veci păstra-v-om lacrimi pentru EI,
În floarea vârstei vieţi, pe veci, curmate 
Eroi ai ţării – monumente pe alei.

Vor trece veacuri, pagini răsfoite,
Va fi istoria zidită zi de zi...
Nu vom uita nicicând de viaţa dăruită
A voastră, scumpi ostaşi, plecaţi pentru A FI.

Violeta TOLSTENCO,
șef Secţie politici educaţionale şi management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Recviem eroilor neamului moldav - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta