Harta site-ului
Ajutor
Recoltarea primelor fructe mult aşteaptată
Recoltarea primelor fructe mult aşteaptată

În perioada 6-7 iunie 2018, colaboratorii Direcţiei agricultură şi cadastru, dna Dicusar Marina și dl Bulat Nicolai, au efectuat deplasări de serviciu în gospodăriile agricole din raion, privind monitorizarea lucrărilor de recoltare a primelor fructe a anului curent, cireșe, vișine și căpșune. După datele evidenței cadastrale, în raion la momentul actual, sunt sădite 189,44 ha de livadă sâmburoasă, cireș, vișin, prun, cais și persic. La momentul dat, merg în toi lucrările recoltării vișinului și a cireșului. Dintre care vișin sădite sunt 105 ha, pe rod 95 ha, iar cireș 32,5 ha, pe rod doar 14,2 ha. Aceste suprafețe de livezi se află în gospodăriile agricole SRL ,,MONSTERAX-GSG” conducător S. Grîjancovschii, SRL ,,Ecospirit” conducător V. Ababii, GŢ ,,Papuc Semion”, GŢ ,,Gimpu Zinaida”.
În raion mai avem sădite și suprafețe de arbuști fructiferi, care sunt un product cu valoare adăugată, la SRL ,,Rotor” conducător Ș. Grosu, cu suprafaţa de 5 ha de zmeură neagră, GŢ ,,Papuc Semion” și deținătorul particular Alexandru Danii ce dispun de o suprafață de 5 ha de căpșune, unde deja recoltarea este pe sfârșite.
Lucrările de recoltare sunt în toi, fructele mult așteaptate de cetățeni după perioada de iarnă—primăvară sunt procurate cu mare spor, însă sunt şi neajunsuri, din an în an predomină problema cu lipsa brațelor de muncă, cu încetul se îndepărtează cetățeanul de la munca agrară, dar totuși mai sunt cetățeni care prin toate greutățile zi de zi ale vieții de azi iau parte la recoltarea fructelor în gospodăriile sus menţionate. La recoltarea cireșilor sunt încadraţi următorii muncitori: Cobza Tatiana, Berzan Maria, Ilievici Maria, la recoltarea căpșunului Svetlicenco Viorica, Crăciun Liuba şi Dorina Stepanova.
Succes şi multă sănătate tutor muncitorilor ce supotră greutățile de lucru în câmp deschis.
                                                                           Nicolae BULAT, specialist principal  DAC 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Recoltarea primelor fructe mult aşteaptată - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta