Harta site-ului
Ajutor
Recoltarea culturilor cerealiere de I-a grupă finisată cu succes
Recoltarea culturilor cerealiere de I-a grupă finisată cu succes

Recoltarea culturilor cerealiere de I-a grupă și a rapiței în anul curent a început în prima decadă a lunii iulie, în termeni corespunzători perioadei de recoltare. Condițiile meteo au permis ca campania de recoltare să decurgă în termeni restrânși.
Astfel, la începutul săptămânii curente, campania de recoltare a cerealelor de I-a grupă în raionul Dubăsari a fost finisată în proporție de 100%.
Suprafața totală pe raion ocupată de culturi cerealiere de I-a grupă a fost de 3778 ha, perioada de recoltare a constituit aproximativ 25 zile.
După finisarea campaniei de recoltare avem următoarele rezultate:
- Grâul de toamnă a fost recoltat pe o suprafață totală de 3287 ha și s-a obținut un volum global de aproximativ 10792 tone, productivitatea medie la 1 ha pe raion constituind cca 3 tone;
-Orzul de toamnă și primăvară a fost recoltat pe o suprafață totală de 98 ha și s-a obținut un volum global de aproximativ 323 tone, productivitatea medie la 1 ha constituind cca 2,8 tone;           
- Rapița a fost recoltată pe o suprafață totală de 400 ha și s-a obținut un volum global de  627 tone, productivitatea medie la 1 ha pe raion constituind cca 2,4 tone.
În urma indicilor obținuți în urma procesului de recoltare, agricultorii din raionul Dubăsari au obținut o recoltă medie de grâu la 1 ha de la 1,8 tone până la 5,3 tone, în funcție de soi, amplasarea câmpului, tehnologia aplicată etc.
De menționat faptul că principalul factor care a adus la recoltele mai mici de cereale în anul curent față de anul trecut a fost seceta hidrologică, care s-a instalat practic de la însămânțarea câmpurilor.
Mihail BERZAN,   specialist principal SAC 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
509967409276
2022-07-30 17:21:02
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Recoltarea culturilor cerealiere de I-a grupă finisată cu succes - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta