Harta site-ului
Ajutor
Raionul Dubăsari în cadrul Forumului Economic Interregional din orașul Vladimir. Noi prezentări şi oportunităţi
Raionul Dubăsari în cadrul Forumului Economic Interregional din orașul Vladimir. Noi prezentări şi oportunităţi

În perioada 1 - 3 iunie 2018, delegaţia din raionul Dubăsari, condusă de Preşedintele raionului dl Grigore Policinschi, care a cuprins consilieri raionali, funcţionari publici și agenţi economici, au prezentat produsele moldoveneşti în cadrul Forumului Economic Interregional „TEHNOLOGII ÎNALTE, STRATEGII DE CREȘTERE, DEZVOLTARE DE EXPORT “, desfăşurat în oraşul Vladimir, Federaţia Rusă. Alături de delegaţia raionului Dubăsari a fost prezent şi E.S. Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă dl Andrei Neguța.
Forumul economic a fost la a VI-a ediţie, fiind dedicat promovării produselor de înaltă tehnologie ale întreprinderilor care activează în regiunile rusești, de a ajuta companiile exportatoare să intre pe piețele externe în viitor, să încheie acorduri de cooperare și contracte de furnizare a produselor pe termen lung, precum și să identifice noi sarcini, soluții și oportunități în domeniul substituției de import. Obiectivele principale ale Forumului au fost combinarea eforturilor de abordare a problemelor de dezvoltare industrială, creșterea inovării, creșterea ponderii industriilor de înaltă tehnologie și a celor bazate pe cunoaștere, precum și asigurarea măsurilor de sprijinire a activităților de export ale întreprinderilor, prin îmbunătățirea competitivității acestora pe piețele internaționale. Forumul a reunit mai mult de 300 de întreprinderi și peste 10,0 mii de vizitatori. La expoziția Forumului a fost expusă producția întreprinderilor industriale din regiunea Vladimir, meșteșugari, prezentate mașini și echipamente agricole mari. Au fost organizate ateliere de lucru, spectacole de grupuri creative, prezentări de firme, bucătari și artiști, „Peisaj Zona“ cu bunuri de joacă pentru copii, ambarcațiuni corecte și de consum ale copiilor. 
Totodată, au fost formate standuri ale oaspeților forumului. Pentru prima dată în cadrul forumului la expoziția comună a raionului Sobinca, regiunea Vladimir și raionului Dubăsari, Republica Moldova a participat un agent economic din regiunea Transnistreană - SA ”Buchet Moldavii”, care şi-a expus mai mult de 35 de poziţii. Tot în cadrul pavilionului dat, au fost prezentate mostre ale agenţilor economici S.R.L. “Travertin Lux” „Aliment Ulei”, Staţiunea Balneară „Struguraş”, C.O.C.T „Prietenia”, S.R.L. „Fortuna Plus”.  
În cadrul forumului, Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi împreună cu E.S. Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă dl Andrei Neguța, a avut o întrevedere cu Guvernatorul regiunii Vladimir dna Svetlana Orlova, în cadrul căreia au fost abordate subiectele ce țin de dezvoltarea cooperării Moldovei, inclusiv și regiunii transnistrene cu regiunea menționată, în special promovarea relațiilor comercial - economice și investiționale.
În cadrul deplasării a fost efectuată o vizită la ferma de vaci de ultima generaţie din satul Rojdestveno, raionul Sobinca, regiunea Vladimir. Fiind una dintre cele mai mari ferme din regiune, activează după cele mai noi şi performante tehnologii. Are o capacitate de peste 5000 de capete, avînd totodată 2000 de vaci mulgătoare. În concluzie putem aprecia că această fermă poate constitui un model de urmat pentru crescătorii de bovine, deoarece are la bază un management performant, o hrănire adecvată, totodată asigurînd condiţii şi salarii decente pentru muncitorii acesteia.
Suntem convinşi că rezultatele obţinute în cadrul participării la Forumul dat, vor aduce noi oportunităţi pentru dezvoltarea economică a raionulului.
 
                                                                            Lilia Cazac, şef Direcţie
                                                                            Ana Nicolaev, specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raionul Dubăsari în cadrul Forumului Economic Interregional din orașul Vladimir. Noi prezentări şi oportunităţi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta