Harta site-ului
Ajutor
Raioanele Dubăsari şi Sobinsk îşi consolidează prietenia prin vizite bilaterale
Raioanele Dubăsari şi Sobinsk îşi consolidează prietenia prin vizite bilaterale

Într-o perioadă de mai puţin de doi ani, administraţiile publice din Raionul Dubăsari (Republica Moldova) şi Raionul Sobinsk (reg. Vladimir, Federaţia Rusă) au reuşit să realizeze împreună un şir de evenimente, precum schimburi de experienţă în administraţia publică, vizite de cunoaştere a localităţilor din regiuni, odihna de vară a copiilor, participarea reciprocă a colectivelor artistice la diverse manifestaţii, concursuri, festivaluri culturale, inclusiv prezentarea Raionului Dubăsari în cadrul Forumurilor internaţionale economice din Vladimir.
În scopul continuării acestei colaborări frumoase, în perioada 7-11 mai 2018, la invitația Administrației din Raionul Sobinsk, Preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI  a vizitat această regiune din Rusia împreună cu un grup de colegi din cadrul Consiliului Raional Dubăsari, angajați în domeniile cultură, economie, în persoana consilierilor raionali Valeriu BACIOI, Nicolae GAZEA, Ion NICOLAEV, specialiştilor Casei raionale de cultură Andrei MAMULAT şi Anatol BURAŞVILI şi Direcţiei economie, buget și finanțe Ludmila BACRADZE.
 „Am rămas impresionați de nivelul de dezvoltare şi schimbările pozitive din ultima perioadă de timp din această regiune, care are un potențial uman, economic, spiritual de invidiat şi care se află la o distanță de aproximativ 250-300 km de la Moscova”, a menţionat dl Preşedinte al raionului.
Pe parcursul vizitei, delegaţia raională a avut mai multe întâlniri cu persoane oficiale, veterani de muncă şi de război, tineri, agenți economici din mai multe localități din Sobinsk. Colegii din domeniul cultură şi întreaga delegație a beneficiat de multe aplauze şi o primire de excepție atât în cadrul manifestațiilor culturale organizate cu prilejul aniversării a 73 ani de la Victoria asupra fascismului în Marele război pentru Apărare Patriei, cât şi în timpul întâlnirilor din teritoriu, vizitelor la lăcaşele sfinte, muzee, instituții de cultură, sport, în administrațiile locale şi orășenești. Delegația s-a bucurat de o primire caldă, emoții pozitive şi un program complex cu evenimente de suflet, de lucru, de participare la diverse acțiuni comune.
În ultima zi a vizitei, pe data de 11 mai, delegația raională a avut o întâlnire cu Ambasadorul Moldovei în Federația Rusă dl Andrei NEGUŢA, împreună, participând, alături de tineri, administrația orașului Sobinka şi raionului Sobinsk, la lucrările de amenajare a Parcului Victoriei, inaugurat de Raionul Dubăsari în 2017 prin plantarea viţei de vie din Moldova şi puieților de vișin din Vladimir, participând şi la manifestația culturală organizată în Casa de Cultură a orașului Sobinka.
În a doua jumătate de zi, dl Grigore POLICINSCHI împreună cu dl Ambasador NEGUŢA au avut o întâlnire de lucru cu Guvernatorul Regiunii Vladimir dna Svetlana ORLOV, în cadrul căreia Raionul Dubăsari a primit invitația de a participa la Forumul Economic Internațional din Vladimir care va avea loc în perioada 1-2 iunie curent. Totodată, Preşedintele raionului a primit asigurări că Regiunea Vladimir este disponibilă să primească la odihna de vară un grup impunător de copii din raionul Dubăsari, care vor avea de suportat doar cheltuielile de transport  tur-retur spre Vladimir, inclusiv să beneficiem de suport şi susținere în mai multe activități comune care vor fi promovate în comun de Raioanele Dubăsari şi Sobinsk. Dna Guvernator a regiunii cât şi dl Ambasador, au menționat că relațiile şi activitățile raioanelor Sobinsk şi Dubăsari, în doar doi ani de după semnarea acordului de parteneriat reciproc, semnat la data de 28 mai 2016, pot fi deja un exemplu pozitiv şi pentru alte unități administrativ - teritoriale atât din regiunea Vladimir cât şi din țara noastră.
Mulţumesc colegilor şi locuitorilor din regiunea Vladimir pentru o primire minunată, ospitalitate şi atitudine prietenoasă pentru delegația noastră, pentru Raionul Dubăsari şi Moldova în întregime. Sunt convins că dialogul şi schimbul de experiență trebuie să fie cu continuitate constantă şi este în interesul comun al ambelor raioane. Aceste solicitări au fost expuse şi de concetățenii noștri moldoveni ce trăiesc de mai mulți ani în regiunea Vladimir şi de oamenii simpli din această regiune cu care delegaţia Raionului Dubăsari a avut posibilitatea să se întâlnească. Eu cred că noi suntem pe calea cea dreaptă şi trebuie să menținem, să formăm şi să promovăm politici sectoriale concrete de comunicare şi parteneriat reciproc avantajos cu toate țările care au acest interes şi dorință. Doar aşa putem să trăim bine într-o Europă civilizată şi unită” a remarcat dl POLICINSCHI.
 
Ecaterina RACOVEŢ,
şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Raioanele Dubăsari şi Sobinsk îşi consolidează prietenia prin vizite bilaterale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta