Harta site-ului
Ajutor
Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseu au primit banii pentru 2015
Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseu au primit banii pentru 2015

La data de 13 decembrie 2016, a avut loc şedinţa de lucru cu privire la achitarea plăţilor directe proprietarilor de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, pentru anul 2015.   
   Conform Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr 859 din 18.12.2015, aceste plăţi sînt acordate proprietarilor de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol din primăriile Molovata Nouă, Cocieri, Doroţcaia, Coşniţa şi Pîrîta, care nu au acces la terenurile respective.
La şedinţă au luat parte: dl V. Sandul, vicepreşedintele raionului, dna L. Cazac şi dl Gh. Verlan, din cadrul Direcţiei economie, buget şi finanţe, dl S. Guvir, şeful Direcţiei agricultură şi cadastru, colaboratorii Direcţiei agricultură şi cadastru primari, ingineri cadastrali şi contabili şefi din primăriile sus menţionate.
   La şedinţă au fost discutate două chestiuni: achitarea plăţilor directe proprietarilor de terenuri agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, pentru anul 2015 şi cerinţele pentru anul 2016.
Au fost adusela cunoştinţă informaţiile ce ţin de nivelul achitărilor pentru anul 2015, s-au discutat problemele cu care se confruntă primăriile în procesul achitării banilor.
Astfel, la termenul limită pentru achitarea plăţilor  – 01.12.2016, stipulat în decizia Consiliului raional nr 06-18 din 24.12.2015,  primăriile au finisat întocmirea listelor. Însă o parte de proprietari de terenuri nu au beneficiat de aceste surse financiare, din cauza că nu au prezentat primăriei dovada dreptului de proprietate asupra acestora. În perioada următoare mijloacele financiare, neachitate proprietarilor de terenuri urmează a fi returnate în bugetul de stat.
   Referitor la achitarea plăţilor similare pentru anul 2016, primarii au expus unele obiecţii faţă de prevederile Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr 1201 din 31.10.2016, vizavi de modalitatea de repartizare a banilor. Au fost expuse mai multe propuneri pentru eficientizarea procedurii date.
  În urma propunerilor enunţate la şedinţă, Consiliul raional urmează să înainteze către Biroul pentru reintegrare o solicitare care să cuprindă propunerile date, cu scopul operării unor modificări în Hotărîrea de Guvern respectivă.
 

Valeriu POPUŞOI,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseu au primit banii pentru 2015 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta