Harta site-ului
Ajutor
Proiectele tehnice pentru satele Ustia și Holercani sunt elaborate!
Proiectele tehnice pentru satele Ustia și Holercani sunt elaborate!

La 6 decembrie 2019, în incinta Agenției de Dezvoltare Regională Centru (ADR) din municipiul Ialoveni a avut loc evenimentul oficial de transmitere a documentației tehnice pentru Eficiență Energetică (EE) la Liceul Teoretic Holercani şi Construcţia sistemului de canalizare şi a staţiei de tratare a apelor reziduale în localitatea Ustia raionul Dubăsari. Elaborarea documentației tehnice a fost posibilă datorită suportului Uniunii Europene (UE), oferit prin intermediul GIZ Moldova. Obiectivul general al proiectelor este de a spori accesul cetățenilor Republicii Moldova la servicii îmbunătățite de alimentare cu apă și canalizare, dar și cele de eficiență energetică în clădirile publice.
La eveniment au participat reprezentanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei precum și reprezentanți ai firmelor de proiectare care au elaborat proiectele tehnice regionale. Din partea Consiliului raional Dubăsari au participat: Vicepreşedintele raionului dl Dmitri Popa, managerul de proiect (EE) dna Zinovia Sîreţanu, Primarul s. Ustia  dl Maxim Verdeş  şi managerul de proiect (AAC) dl Ion Chirilov.
În cadrul evenimentului, dl Viorel Jardan, directorul ADR Centru cât şi Vicepreședintele raionului Dmiti Popa au  mulțumit Uniunii Europene și GIZ Moldova pentru suportul acordat, implicara activă în soluționarea problemelor oamenilor din regiune dar și pentru suportul și lecțiile învățate în procesul de realizare a fazei de proiectare.
La rândul său dna Christina Otto, managera de proiect GIZ, a felicitat beneficiarii cu ocazia finalizării etapei de proiectare și le-a urat succes în cea de-a doua fază, care presupune lucrări propriu-zise de construcție a infrastructurii proiectelor selectate. „Aceste proiecte sunt rezultatul procesului de planificare și programare regională, în care au fost implicați mai mulți parteneri de dezvoltare, printre care UE, Suedia și Germania” a subliniat dumneaei.
Aducem la cunoştinţă că etapa de elaborare a documentației tehnice pentru Liceul Teoretic Holercani şi construcţia sistemului de canalizare şi a staţiei de tratare a apelor reziduale în localitatea Ustia va fi urmată de o etapă de implementare a proiectelor pentru construcția infrastructurii propriu-zise. Achizițiile de lucrări de construcție prin intermediul ADR Centru pentru proiectele selectate este preconizată pentru luna ianuarie 2020.
La finalul evenimentului, localităților beneficiare le-au fost înmânate certificate de mulțumire și recunoștință privind colaborarea de succes în procesul de elaborare a proiectelor tehnice de execuție.
Zinovia SÎREȚANU,
șef adjunct DCGCDT

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Proiectele tehnice pentru satele Ustia și Holercani sunt elaborate! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta