Harta site-ului
Ajutor
Profilaxia electrocutărilor discutată în instituțiile de învățământ din raion
Profilaxia electrocutărilor discutată în instituțiile de învățământ din raion

Monitorizarea efectuării, în fiecare școală din teritoriul raionului Dubăsari, a lucrărilor în vederea conștientizării de către elevi a pericolului de electrocutare, s-a efrctuat în fiecare instituție, în urma efectuării controalelor complexe conform planului de activitate, aprobat de către Inspectorarul Energetic de Stat.
Scopul seminarelor date:
1. 
Prevenirea  și instruirea elevilor și celorlalți copii din teritoriul r-lui Dubăsari, cu privire la securitatea electrică.
2. 
Conlucrarea cu cadrele didactice din instituțiile bugetare cât și cu furnizorii RED-lor, la prevenirea cazurilor de electrocutare.
3. 
De supravegheat elevii și alți copii din teritoriul dat, pentru a preveni accidentele ce pot fi cauzate de curent electric.
4. 
De pregătit și de instruit (informat) elevii și alți copii din teritoriul r-lui Dubăsari despre buletinele informative cu cazuri de electrocutări petrecute în rândul populației și copii pe parcursul anului 2018.
Copiii se jocă pe lânga stâlpi, inconștienți de pericolul care-I paște. În perioada vacanței de vară 2018 și nu numai, perioadă când copiii nu mai sunt supravegheați de profesori, părinți, avem o creștere a accidentelor produse de curentul electric, unde deseori au de suferit copiii, iar în acest sens au fost întocmite următoarele reguli pentru prevenirea accidentelor:
Nu atingeți pilonii, conductoarele electrice, întrerupătoarele, legăturile la sol și toate celelalte echipamente electrice;
Nu atingeți conductoarele ce atârnă  suspect în apropierea  instalațiilor electrice, sau aflate la sol, după avarii, furtună, ploi sau vânturi puternice;
Nu deschideți ușile panourilor de distribuție și cutiilor de cablu;
Nu pătrundeți  în încăperile punctelor  de transformatoare , în interiorul panourilor de distribuție și ale altor instalații electrice;
Nu vă urcați pe pilonii liniilor aeriene electrice;
Nu legați animalele de pilonii liniilor aeriene electrice;
Nu vă urcați în arbori prin coroana cărora trec linii electrice aeriene;
Nu aruncați nimic în direcția  instalațiilor electrice sau pe ele;
Nu vă jucați în apropierea instalațiilor electrice, transformatoarelor, echipamentelor, pilonilor.
Nu acceptați nici o propunere indiferent de la cine provine, care vă poate determina  chiar și în cea mai mică măsură  să încălcați aceste reguli.
În caz de depistare a cazurilor de producere a accidentelor în instalațiile electrice, imediat informați reprezentanții furnizorilor de energie electrică S.A. RED-NORD sectorul Dubăsari; ICS RED UNION FENOSA , prin numerele de contact indicate pe facturile de plată , sau prin intermediul Oficiului poștal sau la numerele de contact 0248-25-567; 0248-44-409; 0248-44-232;0248-44-701 tel. mob. 067477781

 
Leonid DICUSAR, Inspectoratul Energetic de Stat
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Profilaxia electrocutărilor discutată în instituțiile de învățământ din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta