Harta site-ului
Ajutor
Profilaxia antiincendiară în sectorul locativ
Profilaxia antiincendiară în sectorul locativ

Secția Situații Excepționale Dubăsari aduce la cunoștința tuturor locuitorilor raionului că, la data de 16 ianuarie în satul Oxentea r. Dubăsari de către colaboratorii Secției Situații Excepționale Dubăsari împreună cu poliția și asistența socială au fost efectuate vizite la persoanele social vulnerabile unde acestea au fost familiarizate și instruite cu  Reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor. Astfel SSE Dubăsari reamintește de:

Regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea şi folosirea sobelor
 • Se interzice amplasarea sobelor la o distanţă mai mică de 1 m faţă de pereţii combustibili sau alte materiale combustibile ori mai mică de 70 cm faţă de pereţii combustibili izolaţi.
 • Este interzis ca sobele de metal să fie amplasate pe pardoseli din materiale combustibile fără asigurarea izolaţiei termice necesare.
 • Este interzis să se folosească sobe cu uşiţele sau cenuşarele defecte, ori care nu se închid.
 • Este interzis a se aprinde focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile în asemenea condiţii în care să prezinte pericol de incendiu ori să se ardă în sobă lemne mai lungi decât vatra sobei, sau cărbuni cu putere calorifică mai mare decât cea stabilită.
 • Este interzisă folosirea sobelor cu acumulare de căldură amplasate pe pardoseală combustibilă şi fără a avea în faţa uşiţelor de alimentare o tablă cu dimensiunea de 70 x 50 cm.
 • Nu este permis să se pună la uscat, la mai puţin de 1 m de sobele metalice, haine, rufe, sau alte obiecte deasupra sobelor, care se pot aprinde uşor. Astfel de obiecte sunt interzise să se pună şi pe sobele cu acumulare de căldură ori în imediata lor de apropiere.
 • Este interzisă lăsarea focului în sobe fără supraveghere ori lăsarea în casă a copiilor, dacă arde focul în sobă.
 • Este interzisă supraîncălzirea sobelor deoarece pot aprinde uşor obiectele combustibile din jur.
Regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la folosirea instalaţiilor electrice interioare
 • Este interzis să se folosească instalaţii şi aparate electrice sau improvizate, cu conductori neizolaţi, cu prize sau întrerupătoare defecte, doze de derivaţii fără capace, etc.
 • Executarea, întreţinerea sau modificarea instalaţiilor se va efectua numai de către persoane autorizate.
 • Se interzice folosirea siguranţelor supradimensionate la tablourile de distribuţie, precum şi suprasolicitarea circuitelor de iluminat şi forţă.
 • Nu este permis să fie lăsat sub tensiune, fără supraveghere, nici un fel de aparat electric: fier de călcat, reşou, radiator, pernă electrică, fierbător, încălzitor, etc.
 • Fiarele de călcat, reşourile, radiatoarele în funcţiune vor fi aşezate pe suporţi incombustibili faţă de materialele combustibile.
 În caz de incendiu sunati 901
 
Ilie GAVRILAȘ,
Locotenent major
Specialist superior SSE Dubăsari

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Profilaxia antiincendiară în sectorul locativ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta