Harta site-ului
Ajutor
Probleme și soluții abordate pentru o educație de calitate
Probleme și soluții abordate pentru o educație de calitate

La data de 21 august 2018, în incinta gimnaziului Ustia, s-au desfăşurat atelierele de dezbateri din cadrul Conferinţei raionale 2018, care se va desfăşura la data de 23 august a.c., în incinta casei de cultură Coşniţa, cu genericul: „Împreună pentru educație de calitate”. În cadrul atelierelor au participat: managerii şcolari cu tema: „Dezvoltarea durabilă pentru resurse materiale, umane și financiare ale școlii”, moderator - Tolstenco Violeta, tema atelierului directorilor adjuncţi pentru instruire este – „Eficientizarea managementului temelor pentru acasă – o prioritate pentru instituțiile de învățământ”, moderatori - Andrieş Valentina, Iavița Tatiana , directorii adjuncţi pentru educaţie au participat într-un atelier de dezbateri cu tema: -„ Utilizarea potențialului activităților educative extrașcolare – ca mijloc complementar de dezvoltare personală și de integrare socială” , moderatori - Isaicul Svetlana, Rozneriţa Nicolae, psihologii şcolari, cadrele didactice de sprijin au desfăşurat un atelier cu tema: „Planul educaţional individualizat: de la calitate spre facilitarea incluziunii copilului /elevului”, moderatori - Lungu Tatiana, colaboratorii Serviciului de asistenţă psihopedagogică , managerii de instituţiii preşcolare, metodiştii, şefii catedrelor claselor primare au fost antrenaţi într-un atelier cu tema: „Rolul cadrului didactic în contextul reformelor curriculare”, moderatori - Bacioi Natalia, (nvăţământul preşcolar) Rusu Lilia, (învăţământul primar) .
Participanţii în ateliere au activat în discuţii de grup împărtăşind bunele pracici din activitatea pe care o prestează. 
Munca depusă azi în cadrul atelierelor va trasa careva priorităţi şi obiective în anul de studii 2018 – 2019. Rămânem în speranţa că toate propunerile ce vor fi înaintate vor fi ascultate şi realizate.
Solicitările actorilor educaţionali sunt, de fapt, nişte doleanţe de îmbunătăţire ce vor facilita eficienţa educaţională. 

Violeta Nakai -Tolstenco,
şef Secţie politici educaţionale şi management economic,
Direcţia Învăţământ General Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Probleme și soluții abordate pentru o educație de calitate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta