Harta site-ului
Ajutor
Problema terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol din nou în discuţie
Problema terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol din nou în discuţie

La data de 15 septembrie2016, la cererea mai multor agenţi economici, care deţin terenuri amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, a fost organizată o şedinţă de lucru cu participarea conducerii raionului Dubăsari, primarilor localităţilor din malul stîng al Nistrului, din raionul Dubăsari, şefului Inspectoratului de poliţie Dubăsari, şefului Serviciului din cadrul Direcţiei pentru siguranţa alimentelor Dubăsari şi agenţilor economici respectivi. Ca invitat a fost un reprezentant de la “Promo Lex”.
     Principala temă a şedinţei a fost accesul liber la prelucrarea terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, care a fost interzis complet, de către autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol, din anul 2014. Participanţii au expus mai multe plîngeri referitor la problema dată, au fost aduse unele informaţii ce ţin de prelucrarea, la moment, a acestor terenuri, de către persoane juridice şi fizice necunoscute.
     În urma discuţiilor, agenţii economici şi primarii, participanţi la şedinţă, au convenit sa perfecteze o scrisoare deschisă către mai multe instanţe, adaugător şi către misiunile diplomatice a mai multor ţări şi organizaţii internaţionale, în care se solicită rezolvarea problemei şi respectarea dreptului de proprietate, garantat de către Constituţia Republicii Moldova.
    La rugămintea participanţilor la şedinţă publicăm, atasat, textul integral al scrisorii, care include şi semnăturile solicitanţilor (Vezi lincul mai jos "Scrisoare deschisa")
 

Valeriu POPUŞOI,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Problema terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol din nou în discuţie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta