Harta site-ului
Ajutor
Preşedintelui raionului Dubăsari s-a întâlnit cu membrii întovărăşirilor pomicole din Pîrîta
Preşedintelui raionului Dubăsari s-a întâlnit cu membrii întovărăşirilor pomicole din Pîrîta

La solicitarea membrilor întovărăşirilor pomicole "Irigator", "Flora" şi "Poiana Nouă" din teritoriul primăriei Pîrîta, joi 5 aprilie, Preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI, împreună cu vicepreşedintele raionului dl Valerie SANDUL, arhitectorul şef al raionului dl Grigore MORARENCO, şeful Direcţiei agricultură şi cadastru dl Serghei GUVIR şi primarul localităţii dl Iurie SOLTAN, s-au întâlnit cu membrii din regiune, care au dorit să discute cu autorităţile publice locale despre problemele cu care se confruntă.
Membrii întovărăşirilor pomicole au menţionat un şir de probleme şi propuneri referitor la activitatea lor, precum ar fi: pentru o stabilitate fiscală şi relaţii normale cu primăria Pîrîta, terenurile întovărăşirilor pomicole sus menţionate, solicită să fie incluse în hotarul intravelanului localităţii; reabilitarea drumului de acces de la marginea satului pînă la întovărăşirile pomicole; înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni a utilizatorilor de terenuri publice şi private, privind folosirea eficientă a terenurilor cum ar fi drumul de acces, digul de protecţie, fâşiile forestiere şi malul rîului Nistru; problema circulaţiei transportului şi tehnicii agricole pe digul de protecţie a rîului Nistru; problema tăierilor ilicite a arborilor din fâşia de protecţie a rîului Nistru; amenajarea teritoriului adiacent teritoriului întovărăşilor pomicole şi salubrizarea teritoriului; efectuarea lucrărilor de tăiere sanitară a pădurilor precum şi evacuarea deşeurilor forestiere; examinarea de către primărie a taxelor de impozitare şi micşorarea lor, dacă e posibil; aprovizionarea cu energie electrică şi problemele de deservire, precum şi au menţionat despre tarifele mai mari în comparaţie cu alţi consumatori.
În urma discuţiilor, sa propus ca pentru soluţionarea problemelor expuse este necesar de întreprins mai multe acţiuni comune cu conducerea locală. Astfel, ce ţine de includerea în hotarul intravelanului localităţii a întovărăşilor pomicole este necesar ca membrii întovărăşirilor pomicole să se adreseze către Consiliul local Pîrîta cu o cerere, inclusiv şi pentru examinarea posibilităţii de micşorare a taxelor de impozitare. Referitor la drumul de acces, cu eforturi comune, de găsit posibilitatea de finanţare şi reabilitare. Însă ce ţine de înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni a utilizatorilor de terenuri publice şi private, este de competenţa membrilor întovărăşirilor pomicole. Cu privire la circulaţia transportului şi tehnicii agricole pe digul de protecţie a rîului, sa decis ca primăria să informeze în scris toţi proprietarii de mijloace de transport, de tehnică agricolă, de a nu li se permite circulaţia pe acest segment. Totodată, cu privire la tăierile ilicite a arborilor şi efectuarea lucrărilor de tăiere sanitară a pădurilor este de competenţa Inspecţiei ecologice şi Agenţiei „Moldsilva”, iar pentru aprovizionarea cu energie electrică este necesar să fie înaintate adresări la ANRE şi SA „Red-Nord”, inclusiv privitor la soluţionarea problemei privind tarifele şi deservirea utilajului de distribuire.

Serghei GUVIR
   Şef Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Preşedintelui raionului Dubăsari s-a întâlnit cu membrii întovărăşirilor pomicole din Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta