Harta site-ului
Ajutor
Preşedintele raionului a avut o întrevedere cu partenerii de dezvoltare din Republica Cehă
Preşedintele raionului a avut o întrevedere cu partenerii de dezvoltare din Republica Cehă

Nici un gest de bunătate, indiferent cât e el de mic, nu e în zadar”

Anume acest citat expus de renumitul Aesop, întâmpină  astăzi bătrânii- beneficiarii  Centrului Medico- Social “HIPPOCRATES” din satul Doroţcaia raionul Dubăsari, structură susţinută şi finanţată de Republica Cehă. Aici, zilnic, persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi au acces la servicii profesionale sociale şi primare de îngrijire a sănătăţii, dar totodată primesc şi servicii de îngrijire medico- socială la domiciliu.
La data de 5 aprilie, Preşedintele raionului, domnul Grigore POLICINSCHI, împreună cu colaboratorii Consiliului raional, IMSP Centrului de Sănătate Dubăsari şi primarul satului Doroţcaia, au avut o întrevedere cu  doamna Jana KACIKOVA, consultant pentru Republica Moldova, în instituţia sus-numită, pentru a evalua activitatea centrului, pentru a identifica necesităţile serviciului dat, cât şi au discutat despre suportul necesar pentru o bună conlucrare şi colaborare cu autorităţile locale.
Preşedintele raionului, a ţinut să mulţumească din numele tuturor locuitorilor raionului pentru o bună conlucrare: „Aceste servicii care se fac pentru comunitatea noastră pentru satul Doroţcaia, şi nu numai, anume în scopul de a ajuta oamenii care au nevoie de aceste servicii, oamenii în etate, şi cei din familiile defavorizate, sunt un element necesar pentru a construi acest parteneriat între asociaţiile obşteşti, între structurile noastre, raionul Dubăsari şi Centrul de sănătate Dubăsari, care la moment sunt evaluate ca fiind pozitive”, a subliniat dumnealui.
Totodată, în cadrul discuţiei date, au fost aduse la cunoştinţă datele despre câte persoane sunt la deservire, date despre posibilităţi de proiecte noi, unde Republica Cehă ar putea veni cu susţinere sau investiţii, dar şi s-au discutat posibilităţi de schimb de experienţă  şi instruiri profesionale ale angajaţilor şi colaboratorilor din diferite structuri ale autorităţilor publice de nivelul I şi nivelul II, prin intermediul colaborării între unele regiuni din Republica Cehă cât şi unele din raionul Dubăsari, Republica Moldova.    
Astfel, dna Jana Kacikova a relatat despre specificul  funcţionării a astfel de servicii oferite celor nevoiaşi, şi s-a arătat dispusă să ajute şi să susţină intenţiile conducerii raionului întru implementarea noilor proiecte de finanţare a sectorului social. „Este plăcut faptul că Republica Moldova rămâne a fi una din ţările prioritare care vor benefecia de ajutoarele Republicii Cehe, de finanţarea proiectelor de dezvoltare”, a menţionat dumneaei. Tot aici, s-a discutat despre cea mai strigentă problemă în procesul de activitate a Centrului, şi anume sistemul de canalizare, care la moment  nu este capabil să facă faţă necesităţilor care apar în procesul de funcţionare a instituţiei date, dar şi posibilitatea finanţării unui proiect de construire a unui sistem de canalizare comun pentru structurile sociale, care se află în satul Doroţcaia.
Preşedintele raionului, la finele vizitei a ţinut neapărat să mulţumească încă o dată pentru interesul Republicii Cehe care îl are pentru Moldova şi le-a dorit succes şi în continuare partenerilor de dezvoltare a Centrului Medico - social „HIPPOCRATES” .
 
Tatiana GHERB,
administrator principal baza de date 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Preşedintele raionului a avut o întrevedere cu partenerii de dezvoltare din Republica Cehă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta