Harta site-ului
Ajutor
PREGĂTIRI PENTRU TESTAREA NAŢIONALĂ
PREGĂTIRI PENTRU TESTAREA NAŢIONALĂ

Şcoală trebuie să fie pe măsura elevilor noştri şi a realităţilor de la noi. Scopul ei e de a integra copiii cu cerinţe educaţionale speciale în învăţământul de masă, de a adapta procesul de predare-învăţare-evaluare la capacităţile intelectuale ale fiecărui educat, pentru ca acesta să progreseze în ritmul său. În prezent, în şcoli copiii cu CES beneficiază de programe şcolare speciale cu standarde curriculare de performanţă diferite de cele generale.
Este inadmisibil ca elevii cu dizabilităţi să fie obligaţi să rezolve subiecte similare cu ale elevilor fără probleme chiar şi la testarea naţională.  Deaceea învăţătorii cl. a IV-a împreună cu cadrele de sprijin au elaborat teste individualizate pentru aceşti elevi.
În acest context, astăzi, 26 aprilie 2017 în incinta Consiliului raional s-a desfăşurat şedinţa de lucru cu participarea membrilor comisiei raionale pentru monitorizarea elaborării şi verificarea testelor de evaluare pentru testarea naţională a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (curriculum modificat).
Scopul principal al şedinţei a fost verificarea testelor pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale, elaborate de către învăţătorii claselor a IV-a şi cadrele didactice de sprijin.  În cadrul şedinţei specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihologică, dnele Tatiana Lungu, Natalia Pisari şi Irina Potoroca, au venit cu un suport informaţional privind elaborarea corectă a testelor conform PEI-lor, curriculei modificate. Dumnealor au efectuat unele rectificări în testele propuse de către învăţători. Testele modificate vor fi aprobate de către dna Larisa Braducean, şef  Direcţie învăţământ general Dubăsari.
Aduc sincere mulţumiri tuturor participanţilor pentru implicarea productivă  în şedinţa de lucru.           
                                                                

Rusu Lilia, specialist în domeniul 
învăţământului primar, DÎG Dubăsari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

PREGĂTIRI PENTRU TESTAREA NAŢIONALĂ - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta