Harta site-ului
Ajutor
Pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru noul an şcolar este examinată de conducerea raionului
Pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru noul an şcolar este examinată de conducerea raionului

Pe parcursul lunii august, toate instituţiile de învăţământ din teritoriu, petrec ultimile lucrări de reparaţie a edificiilor cât şi de amenajare a teritoriilor adiacente, pentru noul an de studiu 2019-2020, care anul acesta va începe la 2 septembrie.
Liceul teoretic ,,Vlad Ioviţa” din comuna Cocieri şi Gimnaziul „Anatol Codru” din Molovata Nouă, sunt în forfota pregătirilor pentru noul an şcolar. În scopul verificării gradului de pregătire şi monitorizarea volumului şi calităţii lucrărilor efectuate, conducerea raionului Dubăsari s-a deplasat în teritoriu la instituţiile menţionate.
La Liceul Teoretic din Cocieri, Preşedintele raionului dl Grigore Policinschi şi Vicepreşedintele raionului dl Valerie Sandul s-au întâlnit cu managerul instituţiei dna Tatiana Roşca, consilierul raional Tatiana Gherbiş şi lucrătorii tehnici, pentru a discuta etapele implementării proiectelor ,,Lucrări de reparaţie capitală a sălii de festivităţi a Liceului Teoretic „Vlad Ioviţa” Cocieri” şi ,,Lucrări de reparaţie a ospătăriei”. Responsabili de executarea lucrărilor date sunt S.R.L. ETERNCONSTRUCT şi S.R.L. CONTAVOCOM.
Totodată, un alt proiect investiţional, care, de asemenea, are drept scop crearea unor condiţii bune, după standardele europene, este ,,Reparaţia capitală la Gimnaziul ,,Anatol Codru” din s. Molovata Nouă. Proiectul dat este finanţat de către Organizaţia Obştească “Operae Life” din Italia, cu contribuţia Consiliului Raional Dubăsari, Primăriei Molovata Nouă şi Biroului politici de reintegrare. Este un proiect inedit pentru Raionul Dubăsari, având în vedere că pentru prima dată un investitor străin a dorit să reabiliteze o instituţie publică, venind cu o cotă de 85 % de finanţare a costului lucrărilor de renovare.
Aici, Conducerea raionului, împreună cu managerul Gimnaziului dna Angela Curcubet, responsabilul tehnic Dumitru Burlea şi primarul de Molovata Nouă dl Oleg Gazea, au discutat despre lucrările necesare de executat până la darea în exploatare a obiectului dat, care este planificată pentru ziua de 1 septembrie. Lucrările de reparaţie sunt executate de către antreprenorul SRL ,,Atractiv Invest”.
Marina LUPAȘCO,
redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru noul an şcolar este examinată de conducerea raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta