Harta site-ului
Ajutor
Președintele raionului Dubăsari a participat în cadrul vizitei de studiu în Regiunea Sud
Președintele raionului Dubăsari a participat în cadrul vizitei de studiu în Regiunea Sud

La invitația Agenției de Dezvoltare Centru, miercuri 28 iulie, președintele raionului dl Grigore FILIPOV de comun cu șef Direcția economie, buget și finanțe dna Lilia CAZAC au participat în cadrul vizitei de studiu a membrilor Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru în Regiunea de Dezvoltare Sud.
Astfel, pe parcursul zilei, însoțiți de reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud și consultanți regionali GIZ Moldova, membrii CRD Centru au vizitat  apeductul magistral Leova-Iargara, unde ADR Sud a implementat un proiect complex a unei stații de captare a apei din râul Prut, stații de tratare a apei, stații de pompare/repompare a apei dar și rezervoare de apă supraterane.
Agenda vizitei membrilor a inclus și o vizită la stația de epurare a apelor uzate din Căușeni. Aici, reprezentanții Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru au avut posibilitatea de a se documenta în privința investițiilor făcute și proiectele realizate cu success. „Datorită metodologiei utilizate, stația nu va emana miros, nu va produce zgomot, nu va polua mediul. În urma modernizării, stația de epurare va oferi servicii de deservire a altor opt instalații de epurare din raza raionului Căușeni”, potrivit ADR Sud.
La Căușeni, delegația din centrul Moldovei a vizitat Complexul sportiv multifuncțional din central orașului. Acesta este cel mai mare complex sportiv multifuncțional din țară destinat tinerilor, unde au acces circa 50 mii locuitori ai oraşului Căuşeni şi localităţilor învecinate din raioanele Căuşeni, Ştefan Vodă şi Cimişlia.
”Cu fiecare investiție contribuim la creșterea nivelului de trai acasă. Echipa ADR Sud susține inițiativele frumoase și îndeamnă toți benefeciarii să coopereze întru asigurarea durabilității proiectelor realizate”, au reiterate reprezentanții ADR Sud.
La finele programului de vizită, membrii delegației ADR Centru au mulțumit pentru evenimentul dat, pentru posibilitatea de a se familiarize cu proiectele implementate și au convenit ca pe viitor să fie organizate mai multe studii de vizite comune în localitățile Republicii Moldova.
 

Tatiana GHERB,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Președintele raionului Dubăsari a participat în cadrul vizitei de studiu în Regiunea Sud - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta