Harta site-ului
Ajutor
Practici europene în raionul Dubăsari
Practici europene în raionul Dubăsari

Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI, însoţit de reprezentanţii Direcţiei economie, buget şi finanţe din cadrul Consiliului raional Dubăsari, la data 06 aprilie curent, a efectuat o vizită de lucru la întreprinderea  cu capital străin, SRL ,,BMO Grup” din s. Coşniţa, înregistrată ca subdiviziune în raionul Dubăsari.
Întreprinderea dată activează din anul 2012, investitorii acesteia fiind din Germania şi se ocupă  de creşterea porcinelor pentru carne. La moment, ferma dispune de circa 3000 capete de porci achiziţionaţi din Ungaria. În cadrul acesteia sunt angajaţi 8 muncitori.
Procesele de lucru la fermă sunt la maximum automatizate.
Dl Preşedinte a fost informat  de către Fondatorii, prezenţi la întâlnire dnii Klaus SICHING şi David POPPING, manager economic despre activitatea întreprinderii, problemele cu care se confruntă, inclusiv unele solicitări de asistenţă în vederea activităţii viabile şi extinderea capacităţilor investiţionale. La capitolul dat au fost expuse necesitatea şi dorinţa de a arenda terenuri agricole consolidate în vederea creşterii producţiei pentru fermă cu un termen de cel puţin 3 ani, unde dl Grigore POLICINSCHI, a propus fondatorilor, să se adreseze Consiliului local Coşniţa să găseacă posibilitatea  pentru a beneficia de terenurile din preajma fermei, în scop agricol.
 De asemenea, antreprenorii şi-au expus dorinţa de a trimite angajaţii săi în Germania pentru perfecţionare şi şcolarizare şi legalitatea, documentarea acestora pentru deplasare; imposibilitatea pe parcursul a 3 ani de legalizare a documentaţiei tehnice de reconstrucţie-reutilizare a clădirilor la inspecţiile republicane, în special la inspecţia ecologică; documentarea, excesiv de birocratizată, a şederii provizorii pentru investitori în Republica Moldova; birocratizarea excesivă la oformarea şi eliberarea de credite investiţionale de la băncile din Moldova pentru investitorii străini.
În pofida salariului  oferit de 4000-5000 lei, întreprinderea duce lipsă de forţe de muncă.
La rândul său, Preşedintele raionului Dubăsari, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de investitori, care necătând la aşezarea geografică specifică – în zona de securitate şi multiple elemente de birocraţie tehnică, îşi continuă activitatea, asigurând achitările angajaţilor şi în bugetul public integral.
Svetlana PAVALUC,
studentă anul III, USM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Practici europene în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta