Harta site-ului
Ajutor
Plantăm copaci pentru un viitor ecologic curat
Plantăm copaci pentru un viitor ecologic curat

În perioada lunilor octombrie-noiembrie, întreaga societate se implică masiv la regenerarea spațiilor verzi ale țării.
Pe parcursul săptămânii curente mai multe localități din raionul Dubăsari s-au alăturat acțiunilor de ecologizare și înverzire a plaiului natal.
Tradițional în cadrul Zilei Naționale a Înverzire a Plaiului se alocă administrațiilor publice locale, mijloace financiare din cadrul Fondului Ecologic Național pentru procurarea și repartizarea materialului săditor. Cu acest prilej,  angajații din instituțiile publice cu ajutorul localnicilor, a personalului din  instituțiile școlare și preșcolare,  au fost plantați aproximativ  3000  de arbori și arbuști.
Ziua Națională de Înverzire a plaiului "Un arbore pentru dăinuirea noastră" este principala campanie națională de plantare a arborilor din Republica Moldova și a fost instituită prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 27  din 13.02.1995, în scopul implicării societății la înverzirea Plaiului Natal (crearea de noi păduri, fâșii forestiere de protecție a câmpurilor, parcurilor, scuarelor, aliamentelor de-a lungul drumurilor publice, etc.). Inițial, acțiunea de înverzire  avea loc primăvara, în luna aprilie, iar din 2011 această activitate se desfășoară la mijloc de toamnă, deoarece toamna puieții se înrădăcinează mai bine.
                                               Vitalie CHIRILOV, șef  IPM Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Plantăm copaci pentru un viitor ecologic curat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta