Harta site-ului
Ajutor
Petrece vara util la biblioteca publică din localitate
Petrece vara util la biblioteca publică din localitate

De mai bine de 2 ani de zile, întreaga națiune se confruntă cu noul coronavirus. COVID-19, a tergiversat modul de viață și activitate al cetățenilor.
În legătură cu situația epidemiologică instituită la nivel de țară, activitățile de odihnă și întremare a sănătății nu a fost posibil de a fi organizate în taberele de odihnă din raion. Însă, odată ce perioada estivală a început, iar copiii au ieșit în vacanța de vară, o alternativă pentru odihna copiilor vine din partea bibliotecilor publice locale.
Biblioteca publică din comuna Molovata Nouă, îi ajută pe copii să nu se plictisească în vacanță și îi așteaptă cu ușile larg deschise pentru  a petrece timpul liber în mod plăcut și creativ.
Fiecare zi de luni până vineri își are programul bine structurat cu un generic bine stabilit. De exemplu, în zilele de marți, are loc activitatea ”Ora poveștilor”.  Bibliotecara le citește copiilor diverse povești, după care analizează povestea în grup și confecționează manual origami a personajelor principali din povestea lecturată. În fiecare vineri ocupația zilei este ”ora jocului de masă” cum ar fi loto, monopoly, UNO, ghici cine sunt, etc. La  moment, se pregătește o nouă activitate captivană pentru beneficiarii bibliotecii ”clubul de robotică”,  care se va ocupa cu tehnologia, proiectarea și fabricarea  roboților.  La moment serviciul de bibliotecă este frecventat de  circa 12 copii cu vârsta de 6-9 ani.            ”Copii sunt interesați de activitățile care le petrecem aici la bibliotecă. Noi depunem multă străduință și suflet, după care culegem și roade frumoase. Vă  invităm și așteptăm cu mare drag.” a declarat Gundogdu Mariana, bibliotecar principal. Totodată, bibliotecara se bucură de suportul tinerilor din localitate la dezvoltarea copiilor, iar aici ne referim Verlan Otilia, o tânără voluntară de clasa XI din or. Chișinău, care a venit în vacanță la bunei.  
Activitățile petrecute la bibliotecă au ca scop petrecerea timpului cu folos, descoperirea și punerea în valoare a potențialului fiecărui participant, cât și stimularea unui mod de gândire integrat. Invităm copiii la bibliotecă, împreună să descoperim arta lecturii, să ne dezvoltăm personalitățile și să descoperim talentele ascunse în suflete.
Olga OCHIȘAN (Caraiman), practinat buletinul informativ „Dubăsărenii”

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Petrece vara util la biblioteca publică din localitate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta