Harta site-ului
Ajutor
Peste 1 milion de lei alocat suplimenar de uniunea europeană pentru respectarea cerințelor minime de calitate și a sporirii eficienței energetice a clădirii liceului teoretic din Holercani
Peste 1 milion de lei alocat suplimenar de uniunea europeană pentru respectarea cerințelor minime de calitate și a sporirii eficienței energetice a clădirii liceului teoretic din Holercani

În s. Holercani, raionul Dubăsari, sunt în toi lucrările de renovare a uneia dintre cele mai importante instituţii Liceul Teoretic din localitate. Proiectul dat se realizează cu suportul financiar al Uniunii Europene.
În vederea implementării şi familiarizării asupra lucrărilor executate până la moment, la data de 22 septembrie 2021, a fost organizată o ședință de lucru cu participarea: Grigore Filipov, preşedintele raionului Dubăsari, Eugeniu Pelevan, Grigore Cernenchii şi Andrian Stranzenbach, consultanți ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, Denis Ţurcanu, director SRL Vladcongrup - agentul economic responsabil de executarea lucrărilor prevăzute conform proiectului, Zinovia Sîreţanu, specialist principal SCGCDT şi alţi  specialiști din domeniu.
În cadrul vizitei pe șantierul de lucru, specialiștii din domeniu, s-au documentat despre situația curentă privind implementarea proiectului luând act de cunoștință vizavi de aspectele legate de neconcordanțele proiectului tehnic de pe șantier. De asemenea, s-a discutat despre unele aspecte ce țin de necesitatea executării unor lucrări ce nu au fost prevăzute iniţial la faza de proiectare. 
Antreprenorul SRL „Valdcongrup” a informat, despre lucrările realizate până la moment şi  anume lucrări la sistemul de ventilare de tip aspirare refulare cu recuperarea căldurii aerului exterior, sistemul de apă şi canalizare, sistemul de încălzire, sistemul de iluminare, lucrări de reparaţie a pardoselilor  din cherestea şi amenajarea teritoriului adiacent.
Totodată, vă informăm, că conform proiectului iniţial pentru realizarea cu succes a acestuia au fost alocate surse financiare în mărime de 15 114092,0 lei, dintre care Uniunea Europeană prin intermediul ADR Centru 14 707092,0 lei şi contribuţia Consiliului raional Dubăsari în mărime de 407000,0 lei. Pe parcursul realizării lucrărilor de renovare a clădirii instituţiei au apărut lucrări suplimentare, care nu au fost prevăzute din start în caietul de sarcini, pentru care Uniunea Europeană a alocat suplimentar încă 1 166555,0 lei.
Lucrările se desfășoară la maximă capacitate, astfel încât lucrările preconizate să fie executate conform termenului de execuție a contractului.
Măsura investițională „Sporirii eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" raionul Dubăsari" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).
Zinovia SÎREŢANU, specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Peste 1 milion de lei alocat suplimenar de uniunea europeană pentru respectarea cerințelor minime de calitate și a sporirii eficienței energetice a clădirii liceului teoretic din Holercani - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta