Istoria raionului
Harta
Simbolica
Paşaportul raionului
Cetăţeni de onoare
Patrimoniul cultural şi turistic
Raionul în mass-media
„Pericolul invizibil”- intoxicația cu dioxid de carbon!!! Secția Situații Excepționale Dubăsari atenționează populația să fie foarte prudenți la procesul de fermentare a vinului. Odată cu sosirea toamnei, cetățenii recurg la procesul de culegere a poamei și ulterior de pregătire a vinului. Un proces care necesită prudență maximă și atenție sporită pentru a evita situațiile neplăcute. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în încăperile închise, specialiștii recomandă: Evitați– intrarea în încăperile în care are loc procesul de fermentare a vinului, fără a asigura ventilarea prealabilă. Exludeți– amplasarea recipientelor cu must pentru fermentare în spații închise. Anunțați– pe cineva că veți intra într-o astfel de încăpere. Verificați– concentrația de oxigen în încăperea în care intrați, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă că nu există suficient oxigen. Nu intrați– fără echipament de protecție în încăperea în care există deja o victimă, pentru că este posibil să vă intoxicați și dumneavoastră. Simptome ale intoxicării!!! Expunere redusă: dureri de cap, amețeli. Expunere medie: dureri de cap persistente, amețeli, somnolență, vomă, puls rapid, reflexe și judecată încetinită. Expunere ridicată– convulsii, comă, deces. Primul ajutor - scoaterea imediată a persoanei din zona de risc; - aerisirea încăperii prin deschiderea ușilor și ferestrelor; - apelarea Serviciului 112; - aport de aer cât mai rapid posibil. Cetățeni nu uitați! Printr-un comportament preventiv, vă salvați viața! În caz de situații de urgență, apelați 112. |
Lasa un comentariu