Harta site-ului
Ajutor
Parteneriatul din domeniul servicii sociale merge mai departe
Parteneriatul din domeniul servicii sociale merge mai departe

La data de 23 mai curent, Preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI, i-a avut în calitate de oaspeţi pe reprezentanţii Asociaţiei Obşteşti “Holzkiste”  - dl Oleg Diordiev, Preşedintele Asociaţiei; dna Michaela Ronzoni - Managmentul Proiectului în Austria; Sara Ronzoni – PR Marketing, vizită care a avut ca scop, schimbul de idei în domeniul prestării serviciilor în beneficiul comunităţii din raionul Dubăsari.
Activitatea proiectului “Holzkiste” – “Lădiţa cu lemne” are ca scop donarea şi oferirea gratisă a lemnelor de foc familiilor social vulnerabile  din teritoriul raionului Dubăsari, şi este una foarte actuală, dat fiind faptul că raionul nostru este unul specific, şi în urma conflictului transnistrean, are mult de suferit la capitolul investiţii. Preşedintele raionului a menţionat  faptul că Consiliul Raional Dubăsari tinde foarte mult la experienţa ţărilor din cadrul Uniunii Europene, din cadrul Consiliului European, care ca parteneri de dezvoltare vin cu un support important, cum este comunicarea, prin intermediul Asociaţiilor Obşteşti, O.N.G.-urilor din republica noastră şi inclusiv Austria. Această comunicare şi colaborare , ne oferă nouă, dar cel mai mult familiilor nevoiaşe din raion, încrederea în ziua de mîine, şi ca speţă prin acest ajutor familiilor social vulnerabile, bătrînilor, familiilor defavorizate din cauza migraţiei tineretului, trecem mai uşor peste acele consecinţe grele, în care ne aflăm noi, cei din zona de securitate.
La momentul de faţă, zona noastră este absolut rurală, pe timp de iarnă în situaţie critică în ceea ce priveşte încălzirea, se află peste 1500 de gospodării, acestea sunt cele mai defavorizate, dar necesităţile sunt mult mai mari.
În cadrul acestei vizite au fost abordate mai multe teme de discuţii, cum ar fi preluarea experienţei de voluntariat, experienţei de a ajuta oamenii mai săraci ca noi, de exemplu susţinerea familiilor sărace cu animale domestice - vite cornute mari, care ar oferi posibilitatea de a-şi îndestula necesităţile, fără a avea cheltuieli mari la procurarea produselor lactate. Preşedintele raionului a accentuat că este absolut necesar să stabilim relaţiile şi cu tineretul, pentru a implica şi tînăra generaţie în promovarea ideilor democratice, practicile şi ideile de dezvoltare economică cît şi spiritul de dezvoltare a micului antreprenoriat.  De asemenea dl Grigore POLICINSCHI a sugerat partenerilor noştri de la Asociaţia “Holzkiste” idea de a veni cu un support direct în domeniul instituţiilor educative, cum ar fi susţinerea şcolarizării practice a viitorilor muncitori, mecanizatori, bucătari, cu instrumente şi tehnici respective. Totodată, Preşedintele raionului a menţionat rolul şi importanţa de a merge parallel cu ajutorul păturilor nevoiaşe  şi creşterea şi educarea tinerilor care ar trebui să aibă grijă la rîndul lor, de cei care sunt mai trişti ca noi şi le-a mulţumit partenerilor noştri din numele Consiliului Raional, de buna comunicare.
Activitatea proiectului dat în raionul Dubăsari, v-a fi mediatizată în Austria, prin intermediul unui interviu care a fost oferit de către Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore Policinschi, televiziunii care a însoţit reprezentanţii Asociaţiei “Holzkiste” din Austria. Vă sugerăm să ne urmăriţi pe pagina web www.dubăsari.md, pentru a fi la curent cu detaliile acestei întrevederi.
 
Tatiana GHERB,
Administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Parteneriatul din domeniul servicii sociale merge mai departe - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta