Harta site-ului
Ajutor
Orice persoană are dreptul la acces liber în instituțiile publice
Orice persoană are dreptul la acces liber în instituțiile publice

Astăzi, 15 aprilie curent, în raionul Dubăsari i-am avut ca oaspeți pe dl Onofrei Tudor, specialist de monitorizare și evaluare în accesibilizarea spațiilor publice în cadrul AO ,,Motivația”,  o organizație nonguvernamentală, independentă, apolitică, constituită în octombrie 2000 și 2 reprezentanți ai AO ,,Femeia și Copilul - Protecție și Sprijin”, fondată în martie 2000. Scopul vizitei în teritoriu a constat în evaluarea clădirii Consiliului raional Dubăsari privind  accesul persoanelor cu dizabilități. Ulterior, de către AO Motivația va fi întocmit un raport de evaluare și prezentat Consiliului raional Dubăsari.
Dl Dmitri Popa, vicepreședintele raionului Dubăsari, a purtat discuții cu reprezentanții asociațiilor, prin care și-a expus disponibilitatea pentru îmbunătățirea accesibilității în instituția Consiliului raional, cât și a dat asigurări că vor fi analizate căile de remediere a lacunelor înregistrate privind căile de acces pentru persoanele cu dizabilități.
În cadrul discuțiilor purtate, membrii asociațiilor au subliniat faptul că sunt nespus de bucuroși de faptul cum au fost primiți, de dialogul deschis promovat de Consiliul raional Dubăsari și atmosfera prietenoasă manifestată față de persoane.
Eleonora Verdeș, monitor  de accesibilizare a spațiilor publice în cadrul AO ,,Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin” originară din r-nul Criuleni, asociația responsabilă de organizarea vizitei date, prezentă în cadrul vizitelor, se familiarizează cu metoda și pașii de realizare a procesului de evaluare a accesibilității. Totodată, doamna este cea care și testează accesul din cadrul instituțiilor.
Raportul dat de evaluare  va fi inclus și în Strategia privind accesibilizarea spațiilor publice în raionul Dubăsari, inițiată în anul 2020 de către AO ,,Femeia și Copilul – Protecție și Sprijin”.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Orice persoană are dreptul la acces liber în instituțiile publice - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta