Harta site-ului
Ajutor
Opt beneficiari vor avea cărucioare de stradă
Opt beneficiari vor avea cărucioare de stradă

 
 

În perioada 23-25 martie 2016, la invitaţia Direcţiei Centrale a Asociaţiei Obşteşti Societatea Invalizilor din Republica Moldova (AOSIRM), felcerul – protezist din cadrul Direcţiei asistenţă socială şi protecția familiei Ghenadie Coica, a participat la seminarul – training cu tematica „Evaluarea şi prescrierea cărucioarelor fotoliu pentru persoanele cu disabilităţi”, desfăşurat în or. Vadul lui Vodă.
Trainingul a fost petrecut de către specialiştii în domeniu din SUA şi Germania. Proiectul a fost susţinut de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova, Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare din mun. Chişinău (CREPOR), ca scop avînd şi examinarea pacienților din raioanele ţării noastre.
Împreună cu Consiliul raional Dubăsari, Direcţia asistenţă socială şi protecția familiei, în vederea intensificării protecţiei sociale a persoanelor socialmente vulnerabile şi în special a accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi de locomoţie care necesită ajutor protetico-ortopedic, Serviciul protezare şi ortopedie din raion a organizat deplasarea a opt beneficiari, care au fost examinați și luate măsurări antropometrice, în rezultatul căreia li s-au eliberat cărucioare de stradă mult așteptate.
La moment, în raionul Dubăsari sînt 787 persoane care stau la evidenţă la Centru Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare (CREPOR):
  • Copii invalizi – 13;
  • Copii - 22;
  • Pensionari pe vîrstă – 62;
  • Invalizi din copilărie –47;
  • Invalizi de muncă – 127;
  • Invalizi de război (IRT-IAS-IRM-IRAF) - 30;
  • Veterani de război (PRT-PRAF-PRM-MPRT) - 493;
  • Alte categorii – 37;
dintre ei 11 persoane sînt asiguraţi cu cărucioare iar 10 îşi aşteaptă încă căruciorul.
Sunt sute de oameni în fiecare raion şi ei speră mereu la susţinerea şi sprijinul nostru. Pentru cei care trec prin aceste momente dificile din viaţa lor să încercăm să le dăruim protecţie, ajutor uman, sprijinul moral, să le organizăm activităţi prin care să simtă că suntem mereu alături de ei.
 
Ghenadie COICA,
Direcţia asistenţă socială şi protecţia familiei
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Opt beneficiari vor avea cărucioare de stradă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta