Harta site-ului
Ajutor
Opera lui Ion Creangă, comoară ascunsă în pagini
Opera lui Ion Creangă, comoară ascunsă în pagini

Cui nu-i plac poveștile lui Ion Creangă? Ele ne amintesc de copilărie, iar copilăria este vârsta fericirii. Comemorându-l, am încercat să mergem pe urmele lui,la Humuleşti, să transpunem în imagini și amintiri viața lui Ion Creangă copil, învățăcel, învățător, diacon şi scriitor.
Este o frumoasă tradiţie  de a organiza la începutul lunii martie un program mai amplu de activităţi în cadrul Zilelor Creangă. Anul acesta biblioteca şi-a deschis larg uşile pentru toţi beneficiarii  dornici de a lectura din creaţia marelui humuleştean Ion Creangă. În prima zi a săptămânii, cititorii au avut privilegiu să ia cunoştinţă de cărţile scriitorului expuse la expoziţiile de carte „Ion Creangă, mărţişorul literaturii române” şi „Opera lui Ion Creangă, comoară ascunsă în pagini”. Beneficiarii s-au bucurat şi de alte surprize, precum crearea cuvintelor  hazlii din covrigei. Am mai elaborat pliante şi semne de carte pentru o mai amplă  promovare a operei crengiene. Despre activitatea literară a marelui povestitor am informat utilizatorii în prezentarea portretului  literar „Povestitorul Ion Creangă, o adevărată epopee a poporului român”.
În cadrul activităţii, au fost organizate expoziţii de carte cu genericul „Cărţile marelui humuleştean în colecţia bibliotecii” şi de desene. În fiecare zi a săptămânii organizăm  ora poveştilor de după amiază  „De la Creangă moştenire” în cadrul cărora  am lecturat poveştile îndrăgite. Interesant a decurs concursul „Citim şi desenăm poveştile lui Ion Creangă.
Participanţii au primit  materiale promoţionale, semne de carte.
  Poveştile lui Creangă au încântat  şi încântă generaţiile.Aceste opere   sunt izvor nesecat de inspiraţie  pentru activităţile bibliotecii. „Dacă-ar fi povestea mea…” a  fost genericul  concursului de eseuri a beneficiarilor, care a avut ca scop continuarea poveştilor scriitorului cu o variantă  proprie. Cele mai interesante poveşti au fost „Iedul cu trei capre”, autor   Elisaveta Postica,”Soacra cu trei nurori plecate peste hotare” realizată de Natalia Postica şi „Stan Păţitul din satul meu”, autor  Ariana Griţco. 
În ultima zi a săptămânii am organizat o evaluare  a Zilelor Creangă, propunându-le utilizatorilor o victorină literară „Cine-i, cine-i, să ghicim!”
La finalul activităţii a fost făcută o analiză a lecturii crengiene în baza fişelor de lectură. Cei mai harnici cititori  a paginilor  crengiene  sunt Tatiana Alexei, Gabriela Gavrilaş, Burdila Ion.
Activităţile organizate de Biblioteca Publică pentru Copii Molovata în cadrul Zilelor Creangă constituie un omagiu scriitorului, de la naşterea căruia s-au împlinit anul acesta 180 de ani. Ne bucurăm că  cititorii preţuiesc personalităţile   marcante ale literaturii române. În aceste zile Ion Creangă zâmbeşte din ceruri, îşi coboară privirea  spre noi şi se bucură şi el pentru că îi ducem mai departe moştenirea literară.
    Vera OXENTE, Biblioteca publică pentru copii, s. Molovata

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Opera lui Ion Creangă, comoară ascunsă în pagini - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta