Harta site-ului
Ajutor
Odihna copiilor în sezonul estival 2016
Odihna copiilor în sezonul estival 2016

Odihna de vară este activitatea dintre cele mai complexe şi atractive, fiind aşteptată cu nerăbdare şi curiozitate de către copii, reprezentând o adevărată valoare în educarea pentru petrecerea timpului liber. Reuşita oricărei activităţi umane depinde de proiectarea care o precede.
De aceea planul de activitate al taberei este un important instrument de lucru care necesită să fie elaborat  după specificul, nevoile şi, nu în ultimul rând, după aşteptările copilului.
Organizarea odihnei de vară și întremării sănătății copiilor și adolescenților constituie una din prioritățile de activitate ale Direcției învățămînt general Dubăsari. Astfel la data de  30 mai 2016 în incinta Consiliului raional a avut loc seminarul istructiv – metodic „Organizarea odihnei de vară în sezonul estival 2016” cu educatorii superiori şi directorii de tabere din raion. În cadrul acestui seminar educatorii au fost instruiţi referitor la organizarea eficientă a odihnei copiilor în sezonul estival, securitatea vieţii şi sănătăţii copiilor în tabăra de odihnă, prevenirea cazurilor de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copilului în taberele de odihnă, oportunităţi de organizare a activităţilor educaţionale şi tematice, planificarea activităţilor în tabără, întocmirea corectă a documentaţiei cu privire la activitatea taberei. S-a făcut schimb de experienţă între educatori în ceea ce priveşte buna desfăşurare a activităţilor în tabără, astfel ca tabăra de odihnă să reprezinte o vacanţă petrecută util şi distractiv pentru copii.
Sperăm că şi în acest sezon copiii vor avea parte de zile senine, aer curat, excursii şi diverse activități cultural-distractive.
 
Svetlana ISAICUL,
metodist-coordonator DÎG

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Odihna copiilor în sezonul estival 2016 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta