Harta site-ului
Ajutor
O nouă Asociație Obștească fondată de tinerii din raionul Dubăsari
O nouă Asociație Obștească fondată de tinerii din raionul Dubăsari

Tinerii sunt viitorul acestei țări. Raionul Dubăsari, este un raion în care avem tineri ingenioși, dornici de schimbări și cu speranțe mărețe pentru un viitor luminat, pentru o țară prosperă. Acest fapt ni-l demonstrează tinerii din satele Doroțcaia și Coșnița, care  au decis să pună temelia unei Asociații Obștești „MOLDOVA IN MOTION", menirea căreia este de a consolida și dezvolta oamenii din raion, cât și din toată țara, îndeosebi să apropie cele două maluri ale râului Nistru. Leșco Stanislav, este președintele asociației iar Coica Iulia, Nirșa Mihail și Postica Emilian, formează consiliul de administrare al asociației date. De asemenea, din acesta mai fac parte 5 membri, care nu au atins majoratul dar sunt foarte activi și dornici de activități și proiecte ce vor contribui la dezvoltarea tinerilor dar și a localităților care formează raionul Dubăsari.  Asociația a fost înregistrată  chiar de președintele acesteia Leșco Stanislav, originar din s. Doroțcaia la data de 20 aprilie 2021. ,,Astăzi cu succes a fost înregistrată AO. ,,Moldova in Motion” o nouă asociație, un prezent și viitor catalizator de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova. O nouă oportunitate deosebită pentru tinerii din Dubăsari, de pe ambele maluri ale râului Nistru, dar și din întreaga Republica Moldova care vor să se implice întru dezvoltarea comunității!”, ne-a relatat Stanislav Leșco.
Stanislav ne-a relatat că idea fondării unei asociații obștești a apărut ,,din necesitatea de a face ceva, dar totodată și fiind mereu implicat în diverse proiecte, participând la o mulțime de evenimente, am început a organiza singur evenimente, precum cinema, salubrizări, forumuri și diverse evenimente care au avut un succes mare. Dar și un factor important a fost și bunul meu prieten, Dumitru Stoica care conduce o asociație obștească de aproximativ 2 ani. El mi-a recomandat să inițiez o asociație obștească și să facem proiecte mici și mari pentru întreaga comunitate, totodată accesând și granturi, care permit să organizăm proiecte mari cu sprijin din partea țărilor europene, SUA. Astfel, fiind aprins cu ideea aceasta, am mers spre crearea ei. Am propus această idee prietenilor mei cu care am organizat anterior activități, ei dornici de evenimente au acceptat”.
Asociația Obștească are trasate și niște obiective concrete care vor contribui la:
crearea unui dialog structurat și constructiv întru dezvoltarea localităților de pe ambele părți ale Nistrului în diferite domenii (cultural, social, sportiv, economic, învățământ, respectarea drepturilor omului); creșterea gradului de participare a cetățenilor în soluționarea problemelor ce țin de dezvoltarea locală, educația etnico-culturală, în special a tineretului (copiilor, elevilor și studenților); educarea în tineret a spiritului civic; educarea tineretului pe baza principiilor de patriotism și democrație; promovarea, protejarea și apărarea drepturilor și intereselor tinerilor din regiune; dezvoltarea socio-economică durabilă în regiune și promovarea valorilor europene;  crearea spațiilor de agrement atăt pentru tineri, cât și pentru persoanele în etate; sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea adoptării unui mod sănătos de viață; stimularea activităţilor creative şi participarea cetățenilor la soluţionarea problemelor ce ţin de dezvoltarea domeniului de administraţie publică locală; crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea situaţiei femeii în societate; acordarea asistenţei medicale şi sociale de îngrijire la domiciliu; contribuirea cetățenilor în promovarea şi dezvoltarea reformelor economico-agrare în societate; organizarea, implementarea, desfășurarea proiectelor, activităților, programelor sportive, educative, culturale și NON-FORMALE, studierea şi valorificarea patrimoniului cultural – istoric al Republicii Moldovei.
Totodată, Asociația Obștească este deschisă pentru fiecare persoană indiferent de vârstă, dar care iubesc să se implice întru dezvoltarea comunității dar nu și în ultimul timp pentru dezvoltarea sa personală. Astfel, pentru o dezvoltare cât mai fructuoasă tinerii membri ai asociației date mizează pe o colaborare frumoasă în primul rând cu APL de gradul I și II, dar și cu diferite instituții (școala, biblioteca, grădinița), agenți economici interesați de dezvoltarea societății.
,,Cu pași mici cred că vom reuși, să dezvoltăm și consolidăm raionul Dubăsari, și apoi poate ajungem și la nivel de țară”, a subliniat președintele asociației.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

O nouă Asociație Obștească fondată de tinerii din raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta