Harta site-ului
Ajutor
Numărul tinerilor specialiști repartizați de către Ministerul educației culturii și cercetării se diminuează anual
Numărul tinerilor specialiști repartizați de către Ministerul educației culturii și cercetării se diminuează anual

Numărul tinerilor specialiști repartizați de către Ministerul educației culturii și cercetării se diminuează anual, în pofida tuturor indemnizațiilor de care aceștia beneficiază.
În acest context, la data de 22 august curent, ora 09:00, în sala mare de ședințe a Consiliului raional Dubăsari, s-a desfășurat ședința Comisiei privind modul de calcul, repartizare, utlizare și evidență a transferurilor cu destinație specială pentru susținerea cadrelor didactice tinere,  prezidată de către dna Maria Jimbei,Vicepreședintele raionului.
În cadrul ședinței s-au examinat documentele prezentate pentru achitarea indemnizației unice și a cheltuielilor pentru 30 kw de energie electrică, pentru trimestrul III al anului 2018.
Conform Regulamentului cu privire la modul de calcul, repartizare, utilizare și evidență a transferurilor cu destinație specială pentru susținerea cadrelor didactice tinere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.802 din 29.10.2015, facilitățile financiare respective se acordă tinerilor specialiști care activează primii 3 ani în cadrul instituțiilor de învățământ, prin repartizare de către Ministerul educației al Republicii Moldova.
În urma examinării dosarelor celor 6 tineri specialiști din raion și efectuării calculelor necesare pentru achitarea cheltuielilor respective, s-a decis repartizarea mijloacelor finaciare în mărime de 53897,30 lei. 
Astfel, de îndemnizația unică, în valoare de 19000 lei și 15000 lei, ce constituie tranșa a 3-a au beneficiat 3 tineri specialiști din teritoriu. Totodată, la cei 6 specialiști au fost aprobate achitările pentru compensarea  30 kw pentru energia electrică.
 
Alexandra VATAV,
Specialist principal în probleme resurse umane
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Numărul tinerilor specialiști repartizați de către Ministerul educației culturii și cercetării se diminuează anual - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta