Harta site-ului
Ajutor
Noi decizii privind asigurarea ordinii publice aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale
Noi decizii privind asigurarea ordinii publice aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale s-au întrunit, miercuri, 15 martie 2023. în ședință de lucru. În cadrul acesteia a fost aprobată o nouă Dispoziție nr.62 prin care membrii CSE au interzis folosirea simbolurilor corporative ale persoanelor juridice în timpul întrunirilor, manifestațiilor publice, mitingurilor sau altor evenimente publice. Excepție vor constitui zilele de sărbătoare nelucrătoare. Decizia a fost aprobată la ședința Comisiei Situații Excepționale.
De asemenea, este interzisă folosirea vestelor antiglonţ, huselor, centurilor şi vestelor tactice multifuncţionale, a camerelor de corp și stațiilor radio portabile de către persoanele fizice și juridice care nu sunt învestite cu asemenea drepturi prin lege. La fel, se interzice  comercializarea uniformelor de serviciu și însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special și ale militarilor, cu excepția cazurilor în care achizițiile sunt inițiate în temeiul Legii privind achizițiile publice, fie la solicitarea funcționarilor publici.
Potrivit Dispoziției CSE, este sistată activitatea Centrului Unic de Gestionare a Crizei, începând cu ziua de 15 martie 2023. Decizia a fost luată în contextul în care refugiații ucraineni beneficiază de suport din partea Republicii Moldova prin intermediul mecanismului de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina, aprobat de Guvern pentru o perioadă de 1 an.
O altă prevedere se referă la abrogarea deciziei anterioare a CSE, care permitea activitatea de comerţ ambulant în cadrul târgurilor şi iarmaroacelor pentru o perioadă de maximum 120 de zile consecutive. Deciziile APL adoptate până în prezent vor fi valabile până la expirarea termenului prevăzut.
Dispoziția CSE poate fi accesată pe site-ul Guvernului: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitia_cse_nr.62_din_15.03.2023_15032023171201.pdf

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
YkjTufrwDXNzPh
2023-03-17 03:25:52
GAJMivHfWPh
JKfzwRtko
2023-03-17 03:25:52
isHIgyqmcT
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Noi decizii privind asigurarea ordinii publice aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta