Harta site-ului
Ajutor
Ninge iar... ninge!!!
Ninge iar... ninge!!!

Tainică lumină
Peste sat, grădină
Lumea pare toată
Ca un boţ de vată...
Anul 2017 a început cu farmecul alb strălucitor al zăpezii. Din cer feeric au năvălit fulgi mari pufoşi de nea. Lumea s-a ascuns sub plapuma moale.
Surprizele feerice au continuat cu sărbătorile de iarnă. Moş Crăciun şi Alba ca Zăpada au împărţit daruri copiilor din satul Vasilievca. Drept mulţumire copiii au evoluat cu un concert tradiţional.
În seara de Crăciun cetele de copii au treerat satul în lung şi-n lat, ducînd pe la casele oamenilor vestea minunată Naşterea Domnului, fiind răsplătiţi cu bani, dulciuri, colaci.
Seara de Sfîntul Vasile sau Anul Nou pe stil Vechi, tradiţional gospodarii sunt vizitaţi de urători. Copiii mascaţi tind să ajungă la fiecare casă pentru a ura oamenilor muncitori un an nou cu realizări noi, cu reuşite noi, mai mulţi bani mai puţini duşmani, an ploios, grîu mănos. Gospodinele la rîndul lor îi invită în casă,  îi servesc cu vin fiert, bucate alese, dulciuri, mere şi colaci.
În aceste seri minunate cînd din toate colţurile satului se aude muzica, rîs zglobiu de copii şi maturi, cînd auzi un colind nou sau vechi, cînd sufletul e gata să sară din piept, înţeleg că viaţa e una şi e tare frumoasă.
Ninge iar
Cu steluţe de cristal
Ninge iar ninge...
Ludmila BOLGARI ,
Administrator s. Vasilievca

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ninge iar... ninge!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta