Harta site-ului
Ajutor
Nimeni nu-i uitat... Nimic nu se uită
Nimeni nu-i uitat... Nimic nu se uită

A fost război.
Ecoul lui
Și-acum mai este viu.
Cămăși mai vechi, mai noi-
Amară amintire de la fiu. (G.Vieru)
La data de 9 mai curent, în satul Ustia, a fost petrecut mitingul de comemorare a celor 73 ani de la sfârșitul celui de-al II-lea Război Mondial.
Evenimentul a început cu o rugăciune de pomenire oficiată de Părintele Teodor- Parohul Bisericii din localitate.
La manifestație au fost prezenți: reprezentantul Consiliului raional, dl Guvir Serghei, reprezentanţii Inspectoratului general de poliţie, reprezentanţii Administraţiei publice locale, participanţii la Conflictul Armat de pe Nistru, enoriași ai Bisericii, discipolii Gimnaziului Ustia şi Grădiniţei de copii, angajaţi ai Centrul de Sănătate şi cetăţeni ai localităţii.
Cu un cuvânt de felicitare a venit secretarul consiliului local dna Ana Stratan și reprezentantul Consiliului raional dl Guvir Serghei, care au exprimat mesaje de recunostinţă pentru toţi cei care au plătit cu viaţa lor pentru pace, libertate şi independenţă.
Un grup de elevi din gimnaziul Ustia şi-au exprimat recunostința prin poezii şi cântece.
Mitingul s-a finalizat cu depuneri de flori şi coroane, iar după manifestație, colaboratorii administrației publice locale împreună cu vicepreședintele raionului Dubăsari, dna Maria Jimbei au mers în vizită la unicul veteran rămas în viață în satul Ustia, dl Tomaș Gavril Petru, pentru ai mulțumi și ai aduce recunoștință pentru curajul, vitejia şi rezistenţa de care a dat dovadă în perioada celui mai crâncen război. Multă sănătate, energie inepuizabilă şi atenţie din partea celor dragi stimate Erou al Neamului!
 Elena Ipati,
Director artistic, Casa de cultură s.Ustia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Nimeni nu-i uitat... Nimic nu se uită - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta