Harta site-ului
Ajutor
Modificări şi completări în Legea nr. 1591- XV privind protecţia socială suplimentară a unor beneficiari de pensii
Modificări şi completări în Legea nr. 1591- XV privind protecţia socială suplimentară a unor beneficiari de pensii

CTAS Dubăsari vă aduce la cunoştinţă precum că  prin Legea nr. 162 din 07.07.2016, publicată în Monitorul Oficial la 12 august 2016, au fost făcute modificări şi completări în Legea nr. 1591- XV din 26 decembrie 2002 privind protecţia socială suplimentară  a unor beneficiari de pensii, stabilite în sistemul public de asigurări sociale, legea fiind completată cu articolele 15 şi 16.
Drept  urmare, conform noului art. 1¹, începând cu 1 iulie 2016, se stabileşte o alocaţie lunară de stat beneficiarilor de pensii, stabilite în sistemul public de asigurări sociale, care au activat până la atingerea vârstei de pensionare  sau activează în continuare în instituţiile de învăţământ din partea stângă a Nistrului şi oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova ( a căror listă este expusă în anexă la lege), domiciliază în partea stângă a Nistrului şi nu beneficiază de pensii stabilite de administraţia de la Tiraspol.
Legea nr. 1591-XV  din 26.12.2002 a mai fost completată cu o categorie nouă de beneficiari de alocaţie lunară de stat, prevăzută la art. 16- şi anume începând cu 01.07.2016, se stabileşte o alocaţie lunară de stat femeilor cu vârsta cuprinsă între 55 şi 57 de ani şi bărbaţilor cu vârsta de 60 şi 62 de ani care sunt angajaţi în instituţiile de învăţământ din partea stângă a Nistrului şi oraşul Bender, subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, ( a căror listă este expusă în anexă), domicialiază în partea stângă a Nistrului şi nu beneficiază de pensii stabilite de administraţia de la Tiraspol.
Ca anexă la lege Lista instituţiilor de învăţământ din partea stângă a Nistrului şi din oraşul Bender subordonate Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova:
1.Liceul Teoretic Mihai Eminescu”, oraşul Dubăsari;
2.Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfînt”, oraşul  Grigoriopol;
3.Liceul Teoretic „Evrika”, oraşul Rîbniţa;
4.Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun”, municipiul Bender;
5.Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, oraşul Tiraspol;
6.Gimnaziul Roghi, r. Dubăsari;
7.Gimnaziul Corjova, r. Dubăsari
8.Şcoala de tip-internat pentru copii orfani şi copii rămaşi fără îngrijirea părinţilor, municipiul Bender.
Conform modificărilor efectuate în art. 2 al Legii nr. 1591-XV  din 26.12.2002 cuantumul alocaţiilor lunare de stat prevăzute la art. 1¹ şi 16 pentru beneficiarii de pensii şi benefeciarii de alocaţii sociale începând cu 01 iulie 2016 în funţie de categoria beneficiarilor vor avea următoare mărimi:
1. Beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă – de 550 lei;
2. Beneficiarilor de pensii de dizabilitate;
*Dizabiliate severă – de 550 lei;
*Dizabiliate accentuată  – de 375 lei ;
*Dizabiliate medie 275 de  lei;
3. Beneficarilor de pensii de urmaş –  de 550 lei pentru fiecare urmaş;
4. Femeilor cu vârsta cuprinsă între 55 şi 57 de ani şi bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 60 şi 62 de ani – 550 de lei.
Svetlana CIOBANU,
Şef Direcţie CTAS Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Modificări şi completări în Legea nr. 1591- XV privind protecţia socială suplimentară a unor beneficiari de pensii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta