Harta site-ului
Ajutor
Miracolul Paştelui - Focul Haric şi anul acesta va fi adus la Coşniţa
Miracolul Paştelui - Focul Haric şi anul acesta va fi adus la Coşniţa

Stimaţi locuitori şi oaspeţi ai raionului, Vă aşteptăm în seara de sâmbătă 15 aprilie, în jurul orelor 19:00, în faţa Consiliului raional Dubăsari, pentru a întâmpina împreună Focul Haric şi pentru a lua Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim.    
În fiecare an, creştinii ortodocşi din toată lumea sunt în aşteptarea miracolului care se întâmplă la Ierusalim, pogorârea Luminii Sfinte, care aduce binecuvântarea lui Dumnezeu. Zeci de mii de pelerini merg la Ierusalim pentru a asista la această minune. Focul Haric este considerat de creştinii ortodocşi drept cea mai mare minune a creştinătăţii. El se aprinde, în fiecare an, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în Sâmbăta Sfântă, ziua dinaintea Paştelui Ortodox.
Deja fiind o tradiţie, în fiecare an, Focul Haric este adus în raionul Dubăsari de către doi preoţi şi câțiva însoţitori. Cu implicarea nemijlocit a conducerii raionului Dubăsari focul este adus la Consiliul raional, unde, respectiv, este aşteptat de către autorităţile publice locale, preoţii, locuitorii din raion, pentru a-l prelua mai departe în localităţile lor, în casele şi familiile lor. Preoţii iau focul pentru a-l duce în biserică la slujba de Înviere, de unde credincioşii au posibilitatea să ia acasă Lumina Sfântă.
Lumânările cu care se ia Lumina de la preot în noaptea Învierii nu se aruncă, ci se aprind în faţa icoanei, în caz de supărare mare, la necazuri sau când omul se află în mari dificultăţi. Se spune că lumina acestora este mai aproape de rai decît orice altă lumină.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Miracolul Paştelui - Focul Haric şi anul acesta va fi adus la Coşniţa - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta