Harta site-ului
Ajutor
Ministerul Educației a emis un nou ORDIN privind suspendarea procesului educațional pe tot teritoriul R. Moldova
Ministerul Educației a emis un nou ORDIN privind suspendarea procesului educațional pe tot teritoriul R. Moldova

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a decis, printr-un ordin semnat de ministrul Igor Șarov, să prelungească vacanța forțată a elevilor și studenților, pentru a preveni răspândirea epidemiei COVID – 19. Potrivit ordinului precedent, procesul educațional urma să fie reluat pe 31 martie curent.
„Se prelungește perioada de suspendare a procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ pe întreg teritoriul țării pe toată durata stării de urgență”, se arată în noul ordin al MECC.
Astfel, toate instituțiile de învățământ vor rămâne închise până la 15 mai curent, atât cât va dura starea de urgență în R. Moldova.
„În contextul măsurilor întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19 în țară, MECC a emis ordinul nr. 377/2020 privind prelungirea suspendării procesului educaţional în cadrul instituţiilor publice şi private, de educaţie timpurie, instituţiile de învăţământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învăţământ extraşcolar şi de învăţământ special pe întreg teritoriul ţării, pe toată durata stării de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.
Totodată, conducătorii instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ.
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ministerul Educației a emis un nou ORDIN privind suspendarea procesului educațional pe tot teritoriul R. Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta