Harta site-ului
Ajutor
Metodologia implementării Clasei Inversate o modalitate de abordare a predării și adaptării conform necesităților
Metodologia implementării Clasei Inversate o modalitate de abordare a predării și adaptării conform necesităților

„Scopul educației nu este să crești volumul de cunoștințe ci să creezi posibilitatea ca un copil să descopere și să inventeze, de a crea oameni care sunt capabili de lucruri noi”
Jean Piaget.
Pe data de 24 noiembrie 2022, a fost organizat seminarul teoretico-practic raional cu tema: ,,Metodologia implementării Clasei Inversate”.
Seminarul s-a desfășurat în incinta Liceului Teoretic Doroțcaia, cu participarea profesorilor de matematică și informatică din instituțiile de învățământ preuniversitar din raionul Dubăsari.
În cadrul acestui seminar au fost abordate următoarele subiecte:
* Metode de învățare active - vorbitor, Andrieș Valentina, metodist superior DÎG;
* Predare – învățare – evaluare în Clasa inversată - vorbitor, Filipenco Elena, specialist principal, DÎG.
Pentru o mai bună înțelegere a materialului teoretic abordat în cadrul seminarului, au fost organizate și două lecții publice cu participarea elevilor din cadrul liceului:
* ,,Noțiunea de fracție” în clasa a V-a, profesor Stasev Zinaida;
* ,,Rețele de calculatoare” în clasa a VII-a, profesor Filipenco Elena.
Clasa inversată este o modalitate de abordare a predării, de a regândi ce se face în clasă pentru a îmbunătăți experiența de învățare. Este un instrument în serviciul profesorului care se poate adapta conform necesităților elevilor dar și obiectivelor sale.
Aducem mulțumiri administrației liceului, în numele doamnei Bacioi Viorica, pentru primirea călduroasă, încurajarea și oferirea tuturor instrumentelor necesare pentru desfășurarea seminarului.
Mulțumim cadrelor didactice participante la seminar, cadrelor didactice din LT Doroțcaia pentru susținere și suportul necesar oferit la timpul potrivit.
Desigur și un mare mulțumesc elevilor din cadrul LT Doroțcaia, pentru că au dat dovadă, ca de fiecare dată, de educație, responsabilitate, receptivitate și de cunoștințe pe măsura așteptărilor.
Tot ceea ce se face în domeniul educației se face pentru copii, pentru dezvoltarea abilităților, cultivarea noilor cunoștințe și valori.
Elena FILIPENCO, specialist principal
 Direcţia Învăţământ General  

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Metodologia implementării Clasei Inversate o modalitate de abordare a predării și adaptării conform necesităților - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta