Harta site-ului
Ajutor
Metodele și mecanismele de transparență promovate de Conducerea raionului Dubăsari apreciate de experți naționali și internaționali
Metodele și mecanismele de transparență promovate de Conducerea raionului Dubăsari apreciate de experți naționali și internaționali

Transparența reprezintă unul din principalele instrumente de informare a cetățenilor despre activitățile realizate, programe de activitate. Totodată, transparența reprezintă o oportunitate de implicare a cetățenilor, tinerilor la luare de decizii, de a contribui direct la dezvoltarea societății.
La data de 19 octombrie curent, de către reprezentanții IDIS ,,Viitorul” și reprezentanți Transparency International Slovacia, au desfășurat o conferință în care au fost prezentați indicatorii eforturilor regionale de anticorupție în Moldova, ce au stat la baza aprecierii criteriului transparenței în rândul administrațiilor publice locale de nivelul II.
Concluziile adoptate de către experții internaționali și cei de la IDIS ,,Viitorul” au servit drept unul din motivele de vizită a raionului Dubăsari. Astfel, la data de 20 octombrie dl Veaceslav Ioniță, expert IDIS ,,Viitorul”, însoțit de colegii și experții din Slovacia, au întreprins o vizită de lucru în raion, pentru a se întâlni cu Președintele raionului, dl Grigore Policinschi și activul Consiliului raional, pentru a se familiariza cu metodele și mecanismele folosite în procesul transparenței.
Dl Președinte, a ținut să mulțumească oaspeților veniți pentru vizita întreprinsă și pentru aprecierea acordată raionului Dubăsari. Totodată, dl Policinschi a adus la cunoștință experților despre unul din procedeele pe care le folosește raionul Dubăsari în vederea transparenței, este editarea săptămânală a buletinului informativ ,,Dubăsărenii”.
După cum a menționat dl Ioniță, ,,am dorit și mi-am pus ca scop ca să vizitez acest raion specific, ca să le fac cunoștință colegilor din Slovacia cu președintele raionului Dubăsari, un raion care necătând la amplasarea specifică, activează și luptă pentru a fi parte a Republicii Moldova”, a subliniat expertul. De asemenea, în cadrul întrunirii, experții din Slovacia au venit cu exemple despre faptul cum este realizată transparența în țările europene, menționând că ,,Transparența este direct legată de creșterea standardelor de viață ale cetățenilor”.
În final, atât de Conducerea raionului Dubăsari cât și de oaspeții veniți au fost expuse propuneri pe marginea unui program de conlucrare și anume cum ar fi realizarea unui schimb de experiență în domeniul dat ș.a.  Întrunirea a încheiat cu discuții, cu exprimări de opinii asupra sondajului realizat.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Metodele și mecanismele de transparență promovate de Conducerea raionului Dubăsari apreciate de experți naționali și internaționali - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta