Harta site-ului
Ajutor
Măsuri preventive în perioada desfășurării campaniei de recoltare a cerealelor
Măsuri preventive în perioada desfășurării campaniei de recoltare a cerealelor

Pentru reducerea riscurilor producerii de incendii, pe timpul campaniei agricole de recoltare a cerealelor, proprietarii terenurilor agricole, deținătorii de utilaje agricole și de transport, precum și cetățenii trebuie să țină cont de măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor ce trebuie respectate pe timpul desfășurării campaniei de recoltare și depozitare a cerealelor.
- Începerea procesului de recoltare cu divizarea masivelor în sectoare cu aria de maxim 30 ha cu delimitarea acestora prin fâșii cosite cu lățimea de minim 6 m și fâșii arate cu lățimea de minim 4 m, eliberate de paie și resturi vegetale.
- Asigurarea masivelor cu fâșii arate cu lățimea de minim 4 m dea lungul drumurilor, căilor ferate adiacente și fâșiilor forestiere.
- Tehnica agricolă, precum și tehnica cu motoare cu ardere internă antrenată în campania de recoltare se va dota cu instalații parascântei, stingătoare de incendiu și plapome din prelată.
- La depozitarea cerealelor se va asigura distanta de la vârful mormanului până la elementele combustibile ale acoperișului, corpurile de iluminat și cablurile electrice de minim 0,5m.
- Uscătoriile mobile se vor amplasa la o distanță de minim 10 m de la clădirea depozitului de cereale.
- Stogurile și stivele de nutreț fibros se vor amplasa la distanțe de minim 15 m de la liniile de energie electrică, 20 m de la drumuri și 50 m de la clădiri și instalații.
- Interzicerea categorică a fumatului și utilizarea focului deschis în lanuri, arii,Miriști, pe combine și autovehicule ce transportă cereale și paie sau la mai puțin de 100 m de punctele de recoltare și depozitare a cerealelor.
- Interzicerea arderii paielor sau altor resturi de vegetație pe lanuri sau utilizarea focului deschis pentru distrugerea dăunătorilor pe miriști. 
PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VĂ SALVAȚI VIAȚA!
ÎN CAZ DE SITUAȚII DE URGENȚĂ APELAȚI 112!!!
șef al Serviciului Prevenție aL SSE Dubăsari
maior al s/intern,  Constantin MOTÎNGA

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
696534153006
2024-07-14 21:39:55
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Măsuri preventive în perioada desfășurării campaniei de recoltare a cerealelor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta