Harta site-ului
Ajutor
Măsuri necesare pentru protecţia viţei de vie
Măsuri necesare pentru protecţia viţei de vie

Pentru toţi cetățeni care deţin plantații de viță de vie, soiuri pentru vin și soiuri pentru masă, pentru a evita greșelile anului 2017, unde la majoritatea cetățenilor viile au fost afectate de boli ca ,,putregaiul cenușiu și oidium” şi s-a ajuns la pierderea în masă a strugurilor din motivul că nu au timp de tratare sau procurarea preparatelor chimice din locuri neautorizate de calitate proastă, vă propunem nişte informaţie utilă.
Dacă dorim să avem struguri și o vie sănătoasă încă nu este târziu de a procura preparatele necesare pentru combaterea bolilor sus menţionate. Până la recoltare este de dorit de a prelucra via încă cu două stropituri şi anume:
1. Stropitură: Când boabele ajung mărimea bobului de mazăre și strugurul nu e închis, pentru pătrunderea soluției în centrul strugurului pe rug.
2. Stropitură: Când bobițele încep să-și capete culoarea de coacere.  
Pentru: “Putregaiul cenușiu” sunt necesare următoarele preparate: Cronus-220кс, Lotos -520кс, Teldor, Scala, Chorus 75 wg, Rovelin-500cp.
Pentru: “Oidium” – Caurin-400СР, Lider-250КС, Falcon-460ЕС, Strobi, Topas, Cumulus DF.
 În perioada temperaturilor înalte se recomandă de a prelucra cu soluţie de sulf plantaţia viticolă şi solul în timp de seară.
 Așadar, procurăm preparatele chimice numai în magazine cu autorizare specială cu specialiști în domeniu pe protecția plantelor.
Soluția rămasă după stropirea viței de vie poate fi folosită la pomii fructiferi și legume. În timpul prelucrării cu preparatele sus menţionate nu uitați de securitatea dumneavoastră și a celor din jur.
Pentru consultații mai detailate vă puteți adresa la Direcția agricultură și cadastru, Consiliului raional Dubăsari, etj -3 biroul 313 sau la telefon 248 44 754.
Nicolae BULAT, specialist principal DAC 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Măsuri necesare pentru protecţia viţei de vie - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta