Harta site-ului
Ajutor
Lucrul în Israel în domeniul construcţiilor
Lucrul în Israel în domeniul construcţiilor

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă r-nul Dubăsari Vă informează, că  începând cu data de 17.09.2018 a fost reluat procesul de selectare şi înregistrare a cererilor din partea cetăţenilor raionului cu  privire la angajarea şi plecarea peste hotare la muncă pe baza Acordului încheiat între R. Moldova şi Statul Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel.
Obiectivele prioritare ale acestui Acord sunt orientate spre asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil, transparent şi bine-informat pentru cetăţenii R. Moldova,  care  vor fi angajați temporar în Statul Israel.
Astfel sunt solicitaţi specialişti în următoarele domenii:
1. LUCRĂTOR ÎN COFRAJ(dulgher);
2. ARMATURIER – îndoirea fierului, sudarea oţelului;
3. PLĂCĂTOR CU PLĂCI – acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă;
4. TENCUITOR
Pentru primele trei profiluri cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie.
Candidaţii trebuie să corespundă următoarelor cerinţe:
- să fie cetăţean al Republicii Moldova;
- să nu fi lucrat niciodată anterior în Israel;
- să nu aibă rude de primul grad care lucrează în Israel (cu excepţia fraţilor);
- să nu aibă antecedente penale;
- să corespundă medical şi fizic pentru munca intensivă în aer liber, în condiţiile climaterice din Israel, inclusiv lucru la înălţime.
Procedura de aplicare va fi administrată de Părţi în mod transparent și va consta în selectarea potențialilor candidați de către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, care vor corespunde anumitor criterii înaintate în baza Acordului, urmat de înscrierea datelor potențialilor beneficiari, transmiterea datelor către Autoritatea pentru Populație și Imigrare din cadrul Ministerului de Interne al Statului Israel, care va decide în final competitivitatea candidaților selectați cu cerințele locurilor de muncă disponibile.
După trecerea etapei de preselecție va urma pregătirea și întocmirea documentelor pentru obținerea vizei și călătoriei spre  Statul Israel. Fiecare potențial candidat va fi informat despre prevederile Acordului privind drepturile lucrătorilor moldoveni în Israel, condițiile de muncă și drepturi sociale, modalitatea de salarizare, asigurarea medicală, condițiile de cazare, implicit și despre prevederile contractului de muncă.
Persoanele selectate vor semna, înainte de plecare, contractul individual de muncă, în care vor fi indicate toate drepturile și obligațiile angajatorului și angajatului.
Lucrătorii ce vor fi angajaţi în conformitate cu prezentul Acord, vor avea aceleaşi drepturi şi obligaţii de muncă ca şi lucrătorii băştinași şi se vor bucura de aceeaşi protecţie în conformitate cu legislaţia privind siguranţa la locul de muncă (concediu de odihnă plătit, concediu medical etc.). Angajatorul va presta fiecărui lucrător o asigurare medicală pentru perioada de angajare în Israel.
Pentru informaţii suplimentare apelaţi la Agenţia OFM r-nul Dubăsari (0248-52-462)
 
                                                                                              Tatiana IASCIUC,
Agenția pentru ocuparea forței de muncă

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Lucrul în Israel în domeniul construcţiilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta