Harta site-ului
Ajutor
Lucrările de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic din Holercani pe ultima sută de metri
Lucrările de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic din Holercani pe ultima sută de metri

În s. Holercani, raionul Dubăsari, lucrările de renovare, a uneia dintre cele mai importante instituţii educaționale Liceul Teoretic din localitate, sunt pe ultima sută de metri. Proiectul dat se realizează cu suportul financiar al Uniunii Europene.
În vederea implementării, ajustării neconformităților depistate şi familiarizării asupra calității și volumului lucrărilor executate până la moment, la data de 12 noiembrie 2021, a fost organizată o nouă ședință a grupului de lucru.
Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore FILIPOV, a adresat sincere mulțumiri tuturor părților implicate în realizarea cu succes a acestui proiect investițional ce prevede sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic Holercani. Atât specialistul din cadrul Secției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului, dna Zinovia Sîrețanu, care este și manager de proiect cât și managerul instituției dna Tamara Rotari s-au expus vizavi de lucrările executate până la moment, despre unele lacune apărute în procesul implementării. Membrii grupului au atras o atenție sporită  la cele expuse și desigur au venit și cu unele soluții întru remedierea acestora, aspecte ce țin de necesitatea executării unor lucrări ce nu au fost prevăzute iniţial la faza de proiectare. 
Lucrările preconizate de a fi finalizate până la finele anului 2021  sunt executate de SRL „Valdcongrup”.
Totodată, vă informăm, că conform proiectului iniţial pentru realizarea cu succes a acestuia au fost alocate surse financiare în mărime de 15 114092,0 lei, dintre care Uniunea Europeană prin intermediul ADR Centru 14 707092,0 lei şi contribuţia Consiliului raional Dubăsari în mărime de 407000,0 lei. Pe parcursul realizării lucrărilor de renovare a clădirii instituţiei au apărut lucrări suplimentare, care nu au fost prevăzute din start în caietul de sarcini, pentru care Uniunea Europeană a alocat suplimentar încă 1 166555,0 lei.
Lucrările se desfășoară la maximă capacitate, astfel încât lucrările preconizate să fie executate conform termenului de execuție a contractului.
Măsura investițională „Sporirii eficienței energetice a liceului teoretic „Holercani" raionul Dubăsari" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Lucrările de sporire a eficienței energetice a Liceului Teoretic din Holercani pe ultima sută de metri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta