Harta site-ului
Ajutor
Lucrări de întărire a digului de protecţie din Pîrîta
Lucrări de întărire a digului de protecţie din Pîrîta

La data de 20 iunie 2016   comisia  privind evaluarea  lucrărilor de  întărire a  digului  de protecţie din  preajma satului Pîrîta  raionul  Dubăsari sa întrunit în şedinţa de lucru. Întrunirea ce a avut loc  în cadrul Consiliului raional Dubăsari şi a fost prezidată de dl Valeriu Sandu, vicepreşedintele raionului. La această şedinţă  au participat   dl Valeriu Berzan, primarul s. Doroţcaia, dl  Iurie Soltan, primarul s. Pîrîta, dl Anatolie Calaşnic, inginer de proiecte ACVAPROIECT, dl Oleg Burcă, specialist ,,STI Chişinău’’ şi alţi membri  a comisiei de lucru, şefi de secţii si direcţii  din  cadrul  Consiliului  raional.
La şedinţa dată a fost invitat şi antreprenorul SRL,,  DACROM  GRUP’’  dl Dan Chirtoca,  care  a informat Comisia despre mersul lucrărilor la digul de protecţie din preajma satului  Pîrîta, care a menţionat că sursele financiare în suma de 600 mii lei, alocate de către Biroul pentru  Reintegrare a Cancelariei de Stat a Republicii Moldova , nu sunt de ajuns pentru  finalizarea lucrărilor de  întărire a  digului. După calculele efectuate de către Anatolie Calaşnic , inginerul de proiecte AQUAPROIECT, un asemenea proiect de întărire a digului,  aproximativ  este de 400 mii lei, iar lucrările  aproximativ 1 milion de lei.
 Comisia de lucru a propus sesizarea tuturor  factorilor  de decizie, Guvernului  Republicii Moldova , Ministerul Finanţelor şi  Ministerul Mediului, despre existenţa problemei  date  privind digurile  din localităţile Pîrîta şi  Doroţcaia, care sunt expuse  permanent pericolului de a fi inundate.
După  întrunirea de lucru  membrii comisiei sau deplasat în satul Doroţcaia si Pîrîta la  faţa locului pentru a vedea lucrările  executate   la  prima etapă.
 

 Veaceslav ŢANGA
specialist principal  în problemele protecţie civile şi serviciul de alternativă.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Lucrări de întărire a digului de protecţie din Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta