Harta site-ului
Ajutor
Localitățile raionului Dubăsari au comemorat cei 74 ani de la eliberarea Moldovei
Localitățile raionului Dubăsari au comemorat cei 74 ani de la eliberarea Moldovei

O zi semnificativă pentru Republica Moldova, este data de  24 august, care a fost marcată acum 74 de ani odată cu eliberarea țării noastre de sub jugul fascist.
Întru comemorarea eroilor căzuți în tragicele evenimente de acum 74 de ani, al căror ecou răsună și astăzi, în localitățile raionului au fost organizate mitinguri comemorative cu depunere de flori, activități cultural-artistice cu tematică patriotică, expoziții de carte,  desen etc.
Cu prilejul aniversării celor 74 ani, primăria Coșnița de comun cu colaboratorii Consiliului raional Dubăsari, cetățeni și locuitori, reprezentanți ai organelor de  drept, elevi, copii, s-au adunat   în centrul com. Coșnița, la Memorialul ,,Gloriei” pentru a participa la  mitingul de comemorare,  cu depuneri de flori. Astfel, cei prezenți și-au exprimat recunoștința față de acei eroi, care acum 74 de ani ne-au dăruit o țară, ne-au dăruit pacea.
Acțiunea de comemorare a fost deschisă de către, dl Alexei GAFELI, primarul com. Coșnița care a subliniat că ,,Cu 74 de ani în urmă, printr-o ofensivă militară bine chibzuită, pământurile noastre dragi ale Moldovei au fost eliberate de sub ocupația fascistă. De ambele părți ale liniei de front au fost încadrați peste 1 milion de ostași. Prin măiestria acelor comandanți de atunci, calvarul suportat de părinții, buneii și străbuneii noștri, a obținut o lumină de speranță pentru sfârșirea războiului”.
Vicepreședintele raionului Dubăsari, dna Maria JÎMBEI a salutat prezența cetățenilor la acțiunea dată, subliniind că ,,este o zi comemorativă, deoarece acum 74 de ani a fost începută eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Veșnica pomenire la acei eroi care au căzut în luptele pentru eliberarea Moldovei, pentru acei oameni care și-au dat viața în lupta împotriva fascismului. Slavă eroilor care au luptat, slavă eroilor care au ajuns până în ziua de astăzi să fie alături de noi”.
Totodată, cu mesaje de considerațiune față de eroii care nu s-au mai întors de pe câmpurile de luptă și cei care ne bucură astăzi cu prezența, au venit dna Elena MOȚPAN, președintele Asociației veteranilor de muncă și război și dl Grigore VATAV, președintele Asociației istoricilor.
Cu ocazia aniversării a 74 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă vă chemăm să-i comemorăm pe cei căzuţi şi să le dăm onorurile celor care sunt în viaţă, celor care sunt alături de noi, care au eliberat pământul moldav şi au reconstruit ţara din ruine.  
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Localitățile raionului Dubăsari au comemorat cei 74 ani de la eliberarea Moldovei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta