Harta site-ului
Ajutor
IVET-Învățământul profesional tehnic incluziv în Republica Moldova
IVET-Învățământul profesional tehnic incluziv în Republica Moldova

La data de 08.11.2019, psihologul SAP Dubăsari a fost invitat la Conferința națională «IVET-Învățământul profesional tehnic incluziv în Republica Moldova» organizată de către MECC în colaborare cu KulturKontakt Austria, în incinta școlii profesionale Nr.7 din or. Chișinău. Această conferință a fost deschisă de către dna Chicu Valentina, secretar de Stat și dna  Christine Freilingerambasadorul Austriei în Republica Moldova. Agenda conferinței a fost prezidată de către dnul Silviu Gîncu, șef Direcție învățământ tehnic, MECC, Elisa Deutschmann, coordonator educațional, KKA, Kathrin Wildberger, Catarina Strassl experte austriace, Consiliere pentru tineri.
Conferința a fost divizată în prezentări teoretice, discuții directe cu participanții continuând cu lucrul în ateliere.
Dl Chicu a prezentat Viziunea Ministerului Educației Culturii și Cercetării în relație cu implementarea incluziunii în învățământul profesional tehnic din Republica Moldova (se anexează poza). Au fost prezenți MECC, Înstituțiile de învățământ profesional tehnic (directorii-adjuncți pentru educație și psihologii), Centrul republican de asistență psihopedagogică, Serviciile de asistență psihopedagogică, Agențiile naționale pentru ocuparea forței de muncă, centrele de ghidare în carieră, Camera de comerț și industrie a RM (inclusiv filialele), ONG-uri locale active în domeniul educației incluzive.
Incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale dezvoltă o continuitate din învățământul secundar general în școlile profesionale și colegii prin intermediul SAP-ului și cu susținerea acestuia. Fiecare copil are Șansa......

                                                                                                   Nadejda BALTAGA, psiholog SAP Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

IVET-Învățământul profesional tehnic incluziv în Republica Moldova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta