Harta site-ului
Ajutor
Italienii interesaţi să investească în condiţii mai bune pentru elevi
Italienii interesaţi să investească în condiţii mai bune pentru elevi

Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI s-a întâlnit joi 31 mai, cu preşedintele organizației non-profit „Operae Life“ dna Laura BELLAMOLI, din regiunea Trento, Italia, care doreşte să finanţeze unele proiecte în domeniul dezvoltării obiectelor de menire socio-educaţională din raionul Dubăsari.
Dialogul s-a axat pe interesul italienilor demonstrat pentru modernizarea condiţiilor de activitate în instituţiile de învăţămînt din raionul Dubăsari. În acest context, conducerea raionului a informat oaspeţii despre specificul de activitate desfăşurat în zona de securitate a Republicii Moldova, problemele cu care se confruntă autorităţile locale şi populaţia din regiune, dar şi despre succesele înregistrate în domeniul dezvoltării socio-economice a raionului Dubăsari.
De asemenea, în cadrul discuţiilor, dl Preşedinte şi-a menţionat dorinţa şi disponibilitatea de a stabili relaţii de prietenie şi de parteneriat cu regiunea Trento din Italia, în cadrul cărora vor fi posibile efectuarea schimbului de experienţă în diverse domenii de activitate.
Oaspeţii şi-au exprimat impresionarea şi satisfacţia pentru informația, dialogul şi rezultatele vizitei de lucru din raionul Dubăsari, menționând importanţa unei astfel de comunicări şi parteneriatului comun a autorităţilor publice cu societatea civilă, promovării schimbărilor pozitive în folosul oamenilor.
La întâlnire au participat şi vicepreşedintele raionului dl Valeriu SANDUL, reprezentanţii Direcţiei construcţii, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului dna Eudochia NICOLAEV şi dl Iurie ISACOV.
După întâlnirea cu Preşedintele raionului, investitorii au efectuat o vizită în satul Molovata Nouă pentru a cunoaşte localitatea şi identificarea problemelor cu care se confruntă instituţiile educaţionale în vederea selectării proiectului pentru implementare.
 
Ecaterina RACOVEŢ,
şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Italienii interesaţi să investească în condiţii mai bune pentru elevi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta