Harta site-ului
Ajutor
Italienii continuă implementarea proiectelor sociale în raionul Dubăsari
Italienii continuă implementarea proiectelor sociale în raionul Dubăsari

Ieri, 7 noiembrie curent, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI a avut o întrevedere cu  Președintele Asociației Obștești „Operae Life” onlus, dna Laura BELLAMOLI. În cadrul ședinței au fost abordate mai multe subiecte ce țin de continuitatea proiectului la Gimnaziul „Anatol Codru” Molovata Nouă și inițierea unui nou proiect la „Casa Prieteniei” din s. Doroțcaia.
Lucrările de reparație ce urmează a fi executate, proiectele acestora au fost prezentate de dna Laura și dna Maria DIMA, locuitoare a s. Molovata Nouă, în prezent membră a AO ,,Operae Life” onlus, fiind analizate de comun cu vicepreședinții raionului Dubăsari dl Valerie SANDU și dna Maria JIMBEI, șefa Direcției economie, buget și finanțe, dna Lilia CAZAC, șefa Direcției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului, dna Eudochia NICOLAEV cât și arhitectorul-șef al raionului dl Gheorghe MORARENCO.
Asociația din Italia, în urma proiectului ,,Reparația Gimnaziului Molovata NOUĂ”, fiind impresionată de calitatea lucrărilor efectuate, menționând de nenumărate ori, că este un lucru îmbucurător implicarea atât a conducerii raionului cât și a serviciilor de resort, prin monitorizarea permanentă, astfel ca produsul final să fie unul de excepție, a decis extinderea proiectului dat prin reparația cantinei, a pardoselelor în coridoare și renovarea sistemului de iluminat. Totodată, pentru proiectul dat, dna Bellamoli a menționat că va dona gimnaziului utilaj pentru cantină și corpuri de iluminat. Cheltuielile necesare vor fi acoperite în continuare de „OperaeLife”, cu contribuția Consiliului Raional Dubăsari, a Biroului Politici de Reintegrare și a Primăriei Molovata Nouă.
Al doilea proiect, care de asemenea a fost pus în discuție va fi realizat în satul Doroțcaia la ,,Casa Prieteniei”. Acesta are o valoare de aproximativ 1.200mln lei și prevede construcția unei anexe și a unei sere de 200 metri.
La final dna Laura a ținut să mulțumească dlui Președinte pentru susținerea și implicarea personală în realizarea proiectelor, pentru capacitatea managerială și desigur tuturor colaboratorilor Consiliului raional.
Totodată, dna Laura a remarcat și despre faptul că ,,Sper și în continuare că vom avea o conlucrare frumoasă și vom fi de asemenea susținuți și de noul Consiliu raional format”.
Raionul Dubăsari de asemenea, va beneficia și de o donație din partea italienilor, sub forma de seturi de paturi în etaje cu plapumă, pernă, masă și scaune.
Marina LUPAȘCO,
Redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Italienii continuă implementarea proiectelor sociale în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta