Harta site-ului
Ajutor
Învăţătura aduce bani
Învăţătura aduce bani

Motto: Faima pe care  o oferă bogăţiile sau frumuseţea este trecătoare
şi fragilă; desăvîrşirea minţii este o avere splendidă şi durabilă.
(Sallust)
La data de 22 aprilie s-a organizat  în  L.T. „Vlad Ioviţă”  Cocieri seminarul teoretico – practic cu tema : „Stimularea interesului pentru disciplina matematică”. La seminar au fost prezenţi 17 profesori de matematică din raion. Seminarul a început cu activitatea extracurriculară cu genericul : „Învăţătura aduce bani” dirijată de către profesorii de matematică Constantinov Tatiana şi Gozonenco Iuliana . La concursul „Învățătura aduce bani” participanții au demonstrat ingeniozitatea, creativitatea şi multitudinea de cunoştinţe din domeniul ştiinţelor exacte care ne pot ajuta să cîştigăm bani. Participanţii au fost în echipe a cîte 6 elevi din clasele a IX-XII, avînd cîte un capitan, o emblemă, o deviză şi o prezentare a echipei.Membrii juriul au apreciat prezentarea fiecărei echipe, elevii au fost creativi, comunicabili şi au demonstrat că venim la şcoală pentru a căpăta cunoştinţe prin muncă şi sîrguinţă zilnică. La finele concursului  s-a adus la cunoştinţă tuturor tinerilor ar fi bine să ştim:
Tinereţea este trecătoare
Banu-i bun dar e amăgitor
Mintea este o avere mare
Dar n-a fost şi nici nu este dată tuturor.

         Partea a doua a seminarului a început cu trainingul cu genericul : „Motivarea învăţării - factor primordial în asigurarea unui învăţămînt de calitate la disciplina matematica ”a fost dirijat de către doamna Constantinov Tatiana. Prezentarea trainingul cu mottoul: ”Nimeni nu învăţă pe nimeni nimic, profesorul numai ghidează elevul să înveţe”. (Galileo Galilei) . Profesorii au muncit cu o deosebită plăcere , au făcut schimb de experienţă reciprocă, au studiat tabloul sinoptic al celor opt intelegenţe indentificate de Gardner şi au indentificat factorii ce influenţează calitatea instruirii la matematică. Fiecare profesor a primit suportul didactic pentru a aplica la orele de matematică.
Aduc sincere mulţumiri directorului L.T. „Vlad Ioviţă” Cocieri, doamnei Tatiana ROŞCA, profesorilor de matematică, doamnei  Constantinov Tatiana şi Gozonenco Iulia, şi a întregului colectiv de profesori pentru implicarea în organizarea seminarului.
Valentina ANDRIEŞ,
specialist principal în învăţămîntul preuniversitar.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Învăţătura aduce bani - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta