Harta site-ului
Ajutor
Întărirea relaţiilor de parteneriat cu raionul Sobinka din regiunea Vladimir, Rusia
Întărirea relaţiilor de parteneriat cu raionul Sobinka din regiunea Vladimir, Rusia

În contextul dezvoltării relaţiilor bilaterale de cooperare cu autorităţile publice locale din Federaţia Rusă, în perioada 22 – 28 august curent, Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI în comun cu reprezentantul Secţiei informare, transparenţă şi relaţii cu publicul din cadrul Consiliului raional, s-au aflat cu o vizită de lucru în raionul Sobinsk din regiunea Vladimir. Deplasarea a urmat drept invitaţiei primite din partea conducerii administraţiei raionului Sobinsk Alexandru RAZOV, pentru efectuarea unui schimb de experienţă în domeniul relaţiilor cu publicul, asigurarea transparenţei şi dezvoltarea încrederii cetăţeanului în autoritatea publică locală. La rândul său, conducerea raionului Dubăsari s-a interesat despre practicile şi metodele de dezvoltare implementate de colegii din Rusia în domeniul infrastructură, educaţie, sport, economie, cultură.
Pe parcursul aflării sale în raionul Sobinsk, dl POLICINSCHI a avut mai multe întâlniri şi dialoguri cu reprezentanţii colectivelor din învăţământ, cultură, administraţii publice locale, tineret, mass-media, antreprenoriat, pensionari cât şi reprezentanţii diasporei moldoveneşti din regiune. De asemenea, a vizitat mai multe obiecte aflate în construcţie, precum o şcoală nouă cu capacitatea de 1000 elevi, cu multiple capacităţi funcţionale, implementate tehnologii moderne de calitate şi respectarea cerinţelor de eficienţă energetică; un complex sportiv performant cu terenuri pentru fotbal, volei, baschet, tenis de cort, pistă pentru atleţi, cu acoperire artificială după tehnologiile standartelor europene; piscine cu piste de până la 25 metri; construcţia noilor blocuri de locuit multietajate. Am rămas impresionaţi şi de dotarea şi condiţiile de activitate văzute la Internatul psiho-neurologic din oraşul Sobinka, în instituţiile de învăţământ din localităţile Lachinsk şi Stavrov, care sunt dotate cu cele mai înalte echipamente moderne.
Cu toate că a fost un program foarte complex de întâlniri şi vizite, pe 25 august, delegaţia raională a avut posibilitatea să participe la evenimentele desfăşurate cu prilejul Zilei Oraşului Vladimir, printre care deschiderea unui havuz masiv, darea în exploatare a Palatului sportului de gheaţă, să viziteze expoziţiile meşterilor populari şi a agenţilor economici din regiune.
Având în vedere colaborarea fructuoasă şi multiplele vizite reciproce efectuate ale colectivelor, organizarea odihnei de vară a copiilor, conducerea raionului a participat la o emisiune TV a canalului regional din Vladimir şi a oferit un interviu pentru redacţia regională „Vladimirskie Vedomosti”, unde în comun cu conducerea administraţiei raionului Sobinsk au vorbit despre succesul Acordului de parteneriat semnat între cele două administraţii publice acum doi ani.
În ultima zi a vizitei, conducerea raionului a participat la Conferinţa pedagogică a cadrelor didactice din raionul Sobinsk, unde a adus un mesaj de salut şi mulţumire pentru aprecierea activităţilor realizate în comun, inclusiv a menţionat dorinţa Consiliului raional Dubăsari de a promova în continuare relaţiile de prietenie şi colaborare în diverse domenii. Desigur, a felicitat conducerea, locuitorii şi profesorii din Sobinka cu noul început şcolar cât şi cu rezultatele remarcabile obţinute în ultimii ani în dezvoltarea domeniilor educaţie, tineret şi sport. Având în vedere rezultatele frumoase ale colegilor din raionul Sobinsk în modernizarea şcolilor locale, Preşedintele raionului a invitat conducătorii instituţiilor de învăţământ să viziteze raionul Dubăsari, pentru a se informa şi a face un schimb de experienţă cu colegii săi din Dubăsari.
„Impresiile despre multiplele întâlniri cu locuitorii şi angajaţii diferitor instituţii, nivelul lor de dezvoltare, investiţiile enorme ce le-am văzut într-un simplu raion, vor rămâne încă pentru mult timp ca călăuză pentru a face schimbări şi la noi acasă, împreună cu colegii şi conducătorii de nivel local, raional şi central. Una este cert, prietenia şi schimbul de experienţă încă la nimeni nu a încurcat pentru a se dezvolta şi îmbunătăţi viaţa oamenilor din ţările noastre, Trebuie să mergem şi la est şi la vest, doar aşa cred eu, vom putea să ridicăm bunăstarea şi imaginea ţării noastre Moldova”, a specificat preşedintele Grigore POLICINSCHI .    
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Întărirea relaţiilor de parteneriat cu raionul Sobinka din regiunea Vladimir, Rusia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta