Harta site-ului
Ajutor
Instrucțiuni privind ajutorul de șomaj
Instrucțiuni privind ajutorul de șomaj

Prin prezenta  Casa Teritorială de Asigurări Sociale Dubăsari vă informează că, prin Ordinul preşedintelui CNAS nr. 142-A din 24.10.2018, a fost aprobată instrucţiunea privind exploatarea SI ,,Scanare Carnet”  în procesul de citire a informaţiei din carnetele de muncă scanate.
Adiţional informăm că, în contextul implimentării prevederilor Legii nr.105 din 14 iunie 2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă şi asigurarea de şomaj, apare necesitatea de citire în mod prioritar a informaţiei din carnetele de muncă pentru persoanele care vor solicita stabilirea ajutorului de  şomaj.
În temiul art. 46 al Legii prenotate, perioada de plată a ajutorului de şomaj se stabileşte diferenţiat în funcţie de stagiul de cotizare. Astfel, în cazul în care persoana  asigurată nu confirmă stagiul necesar, conform datelor  Registrului de Stat al evidenţei individuale a contribuţiilor, se vor valorifica perioadele anterioare situaţiei de 01.01.1999.
Casa Teritorială de Asigurări Sociale Dubăsari informează persoanele care vor solicita stabilirea ajutorului de  şomaj în regim de urgenţă să se prezinte la CTAS Dubăsari cu carnetele de muncă şi cu buletinul de identitate pentru scanarea acestora. 
                                               Svetlana CIOBANU,
șef  Direcţie CTAS  Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Instrucțiuni privind ajutorul de șomaj - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta