Harta site-ului
Ajutor
Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități de vedere
Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități de vedere

Pe data de 5 august 2016, în cadrul Asociației Obștești ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova” (AO ANM) a avut loc ședința Consiliului de administrare a AO ANM, la care a fost aprobat activitatea organizațiilor teritoriale a AO ANM pe perioada a.2015. După examinarea minuțioasă a dărilor de seamă statistice și a informației parvenite de la organizațiile teritoriale (OT) a AO ANM privind activitatea în perioada a.2015, s-a constatat că atît peședinții  cît și activul OT au depus eforturi considerabile pentru a ridica activitatea OT la un nou nivel în comparație cu anii precedenți, a implica în acțiunile OT un număr constant de membri cu implimentarea noilor metode privind colaborarea cu organelle publice locale, sursele de informare în masă. Prin încheierea acordurilor de colaborare a organizațiilor teritoriale cu Consiliile raionale a sporit nivelul responsabilității organelor elective a OT și AO ANM, concomitent au sporit și posibilitățile OT la protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități de vedere, la crearea condițiilor privind angajarea în cîmpul muncii, acces la edificii, la informatie, reabilitarea medicală, etc.
Activtatea biroului OT Dubăsari pe a.2015 a fost apreciată cu 84,7 puncte și plasată pe locul 15 în clasament, din cele 37 birouri ale OT  AO ANM. Comparativ cu anii precedenți.
 
AnulBiroul
 
PuncteLocul
2014OT Dubăsari    71,5  20
2012OT Dubăsari    43  28
 
Recent, în perioada 28-31 iulie 2016, echipa sportivă a OT Dubăsari a participat la Campionatul Național la Turism Sportiv și Orientare în Spațiu între nevăzători și slabvăzători la tabăra de odihnă Hîncești. Participarea echipei la acest eveniment se datorează colaborării bilaterale și multilaterale a biroului OT Dubăsari cu Consiliul raional Dubăsari, în interesul persoanelor cu dizabilități de vedere. Din numele echipei participante la competțiile date adresez un mesaj de mulțumire președintelui raionului Dubăsari, dlui Grigore Poicinschi, Consiliului raional, dlui Vladimir Vancea, șef DAS Dubăsari pentru susținerea și acordarea mijloacelor financiare pentru deplasarea la  Campionatul dat
 
 
                                                                                            Anatolii NAGHIȚ
                                                                                            Președintele OT Dubăsari AO ANM   

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități de vedere - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta